Connect with us

EDITOR

Η Κόρινθος του «ΒΛΑΣΣΗ» δίνει ελπίδα στην Κόρινθο των αδέσποτων

Published

on

Β. Φραγκιάδου: «Το πρόβλημα δεν θα λυθεί ούτε με καταφύγιο εάν οι άνθρωποι δεν φερθούν υπεύθυνα και δεν πάψουν να εγκαταλείπουν τα ζώα τους.»

Ιδρύθηκε σε μια περίοδο δύσκολη περίοδο πανδημίας όμως καθόλου δεν περιόρισαν τα μέτρα αυτής την αγάπη, την φροντίδα, το νοιάξιμο. Ο λόγος για τον σύλλογο αγάπης για τα ζώα  «Ο ΒΛΑΣΣΗΣ», ένας σύλλογος που γεννήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν τα ζώα, που δίνουν στέγη, τροφή, φροντίδα και κυρίως αγάπη στα αδέσποτα και στα εγκαταλελειμμένα ζώα, ένας σύλλογος που πήρε το όνομά του από ένα σκυλάκι αγαπημένο που πια δεν είναι στη ζωή όμως με τον τρόπο αυτό η μνήμη του παραμένει και μπολιάζεται.

«Ιδρυθήκαμε εν τω μέσω κορωνοιού, όμως έχουν έρθει πολλοί Κορίνθιοι να μας δουν, να συνδράμουν στο έργο μας, να βοηθήσουν στην φροντίδα των ζώων και το κυριότερο να υιοθετήσουν ένα αδεσποτάκι χωρίς μεζούρες και ζυγαριές με μόνο γνώμονα την αγάπη» θα πει στο MyRadio 89,6 και το Θύμιο Τσαρμπό η κ.Βάνα Φραγκιάδου, η γυναίκα που μαζί με άλλους εθελοντές, καταθέτει νύχτα μέρα την ψυχή της στο μεγάλο αυτό έργο που εθελοντικά έχει αναλάβει.

«Ο ΒΛΑΣΣΗΣ» σήμερα φροντίζει πάνω από 80 ζώα που έχουν εγκαταλειφθεί διότι, ας μυν κρυβόμαστε, τα αδέσποτα προέρχονται από εγκαταλείψεις. Μόνο την εβδομάδα που πέρασε από την περιοχή του Λεχαίου περισυλλέγησαν 17 σκυλάκια νεογέννητα, βρέθηκαν μέσα σε σακούλα όπου είχαν τοποθετηθεί μετά από οικόσιτη γέννα.

«Τα αδέσποτα δεν φυτρώνουν! Προέρχονται από εγκατάλειψη από ανθρώπους που δεν τα στειρώνουν ή τα βαριούνται. 17 μωρά από το Λέχαιο μόνο αυτήν την εβδομάδα μαζέψαμε  από οικόσιτες γέννες. Θα προτιμούσαμε να μας έχει ειδοποιήσει ο ιδιοκτήτης και να βοηθήσουμε με άλλο τρόπο και όχι να τα βάλει στη σακούλα και να τα πετάξει ώστε να βρουν τραγικό θάνατο, παρά να τα βάζουν σε σακούλα τα μωρά και να τα πετάνε παντού. Έχουμε κουραστεί. Πολλά πεθαίνουν τραγικά! Αλλά κι αυτά που βρίσκουμε επειδή δεν θηλάζουν δεν επιβιώνουν όλα. Από τα 9 τελευταία έζησε ένα και υιοθετήθηκε χθες.»

Το πρόβλημα και για την Κόρινθο είναι τεράστιο. Όσα προβλέπονται και όσα νομίμως θα μπορούσαν να έχουν γίνει από τους αρμόδιους φορείς δεν έχουν γίνει. Η κ.Φραγκιάδου σκιαγραφεί μια πραγματικότητα μελανή αν και δεν αναιρεί την ευθύνη που έχει και ο κάθε πολίτης, ο κάθε άνθρωπος που επιλέγει να έχει ένα ζώο στο σπίτι του. «Ο κόσμος θεωρεί ότι είμαστε ΜΚΟ και χρηματοδοτούμαστε. Εθελοντές είμαστε, έχουμε τις δουλειές μας και ζούμε από αυτές. Δεν έχουμε επιχορηγήσεις. Συντηρούμε και φροντίζουμε τα ζώα από την τσέπη μας και από δωρεές συμπολιτών. Όσα κάνουμε θα έπρεπε να τα κάνει ο δήμος. Υπάρχουν δήμοι με αξιόλογο έργο πρέπει να σας πω, με χώρους φιλοξενίας όπως ο Δήμος Αθηναίων και Αιγιαλείας, με γιατρούς δημοτικούς που στειρώνουν εμβολιάζουν και τσιπάρουν. Που περιθάλπουν τα ζώα και  έχουν ακόμα και πρόγραμμα υιοθεσίας με κάποια «προνόμια» . Υπάρχουν δήμοι που σιτίζουν τα ζώα! Αυτά θα πρέπει να κάνει και ο δήμος μας

https://soundcloud.com/user-734276473/2a-3

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz