Connect with us

EDITOR

Η κίνηση Δέδε, το “άδειασμα” στο Νίκα και η στήριξη Τατούλη!

Published

on

Ξαναβρέθηκαν οι πάλαι ποτέ συνοδοιπόροι Δέδες και Τατούλης; Η απόρριψη του νέου εκλογικού νόμου από την πλειοψηφία του Περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου φαίνεται πως δημιουργεί νέα πολιτικά δεδομένα στην Πελοπόννησο

Το ηχηρό «ΌΧΙ»  Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στο νέο εκλογικό νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι μια απόφαση που δεν περνά απαρατήρητη. Η ανάλυσή της βέβαια δεν θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αυτό καθ αυτό εναντίωση υπό το σκεπτικό της καταστρατήγησης της έννοιας της δημοκρατίας και της ψήφου των πολιτών αλλά ούτε και της «ήττας» του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα η παράταξη του οποίου μειοψήφησε στην εν λόγω συζήτηση.

Αν και αυτού του είδους τα ψηφίσματα συνήθως καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων, θα πρέπει να δούμε τα ποιος και τα γιατί, σημεία τα οποία έχουν ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον. Η πρόταση κατατέθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ» Γιώργο Δέδε! Τον πάλαι ποτέ Γραμματέα Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Κορινθίας, Γενικό Γραμματέα Υποδομών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου δις και… «ύποπτο» για την εκλογική ήττα Τατούλη στην Κορινθία στην τελευταία αναμέτρηση.Ορίζεται ως «ήττα Τατούλη» και όχι ως «νίκη Νίκα» διότι ο Γιώργος Δέδες έχοντας διαχωρίσει την θέση του από την παράταξη του τότε Περιφερειάρχη , παρ ότι κρατούσε ακόμα την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, βρέθηκε να είναι μετέωρος και άνευ χαρτοφυλακίου ουσιαστικά με πολλούς να υποστηρίζουν πως δεν επρόκειτο για τίποτε άλλο παρά για «τιμωρία» του Πέτρου Τατούλη στον άνθρωπο που εμπιστεύτηκε αλλά τον άδειασε στα μισά της διαδρομής.   Αυτήν την «τιμωρία» φέρεται να επέστρεψε ο Γιώργος Δέδες στον Πέτρο Τατούλη δίνοντας αν και όχι επίσημα, γραμμή στους υποστηρικτές της παράταξής του για ψήφο στον Παναγιώτη Νίκα στην 2η Κυριακή των τελευταίων περιφερειακών εκλογών.

Η πρόταση λοιπόν, για να επιστρέψουμε στο παρόν, έρχεται να ανακατέψει την τράπουλα αδειάζοντας  τον Περιφερειάρχη, τον άνθρωπο την εκλογή του οποίου στήριξε, και συσπειρώνοντας την μειοψηφία, μεταξύ αυτής και την παράταξη Τατούλη! Ο Γιώργος Δέδες γνώριζε καλά τις απόψεις των παρατάξεων. Γνώριζε καλά πως μια τέτοια εισαγωγή θέματος θα άφηνε τον Περιφερειάρχη μετέωρο απουσία πλειοψηφίας. Γνώριζε καλά πως η απόφαση θα ήταν αυτή!

Ήθελε να στείλει ένα μήνυμα; Και σε ποιόν;

Στον  Παναγιώτη Νίκα πως εκείνος, παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις, μπορεί να συσπειρώσει τις παρατάξεις και να δημιουργήσει μια πλειοψηφία η οποία δεν θα έχει άλλο στόχο παρά την «απενεργοποίηση» κάθε εξουσίας του Περιφερειάρχη; Στον Πέτρο Τατούλη πως άλλαξε στάση και επιδιώκει επαναπροσέγγιση;

Ο νέος νόμος μην ξεχνά κανείς έρχεται να μειώσει τον αριθμό των περιφερειακών συμβούλων στην Πελοπόννησο. Η παράταξη Δέδε και ο ίδιος ο επικεφαλής βάλλονται σε τεράστιο βαθμό.  Η απόφαση τρίτης καθόδου στα περιφερειακά πράγματα έγινε ξαφνικά για το Γιώργο Δέδε ιδιαίτερα περίπλοκη, γι αυτό και ακούστηκε το όνομά του για το δήμο Κορινθίων, γι αυτό και ακούγεται και το βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία. Η κίνηση της εισαγωγής ενός τέτοιου θέματος στο Περιφερειακό συμβούλιο δεν είναι τυχαία καθόλου! Η απόφαση εναντίωσης καταγράφηκε, ενδεχομένως και ως πολιτική ήττα του Παναγιώτη Νίκα στην Πελοπόννησο, ήττα που η Νέα Δημοκρατία επουδενί δεν ήθελε. Ο Γιώργος εμφανίστηκε, με την στήριξη όλων των παρατάξεων στην πρότασή του, ως ο άνθρωπος που μπορεί να ενώσει. Ο άνθρωπος που μπορεί να δημιουργήσει ένα μέτωπο.

Το μήνυμα ενδεχομένως λοιπόν να ήταν ΚΑΙ προς τον ΣΥΡΙΖΑ! Ή μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ!

Η στάση της παράταξης Τατούλη για κάποιους θεωρείται απλά… φυσιολογική. Για κάποιους άλλους άκρως πολιτική αφού, με τέτοιο παρελθόν των δυο, το να στηρίζει ο Τατούλης το οτιδήποτε φέρνει ο Δέδες είναι σίγουρα κίνηση που ανοίγει νέο κεφάλαιο, Τι θα γράψει το νέο κεφάλαιο θα το δούμε το επόμενο διάστημα. Άλλωστε η Πελοπόννησος έχει ξαναζήσει Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με Περιφερειάρχη Τατούλη και Γιώργο Δέδε με κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο. Να ναι η πολιτική επιβίωση ο λόγος όλων; Το επόμενο διάστημα θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον!

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz