Connect with us

EDITOR

Η κάθοδος των… Μυρίων στο Δ.Σ Κορίνθου

Published

on

Και μπορεί ο νέος εκλογικός νόμος του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην ‘ακουμπά’ τον αριθμό των συμβούλων στο Δ.Σ Κορίνθου (παραμένουν 33), δεν συμβαίνει το ίδιο και στο Περιφερειακό το οποίο καταγράφει απώλειες της τάξεως των 10!

Η εξέλιξη έχει ήδη βάλει σε σοβαρή σκέψη αρκετούς συμβούλους εν ενεργεία αλλά και αρκετούς από εκείνους που έβλεπαν το όνομά τους στα περιφερειακά ψηφοδέλτια το 2023.

Βλέπετε, όσοι κατέρχονται επιδιώκουν την εκλογή και αυτή μοιάζει πλέον περισσότερο πιθανή σε κάποιο άλλο όργανο, όχι το Περιφερειακό!

Η πρωτεύουσα σε αυτήν την περίπτωση, όπως είναι φυσικό, θα συγκεντρώσει αρκετούς μνηστήρες, δεν αποκλείεται να δούμε και συγκρούσεις αφού στην περιφέρεια δεν αμφισβητεί κανείς πως υπάρχουν «δυνατά» ονόματα τα οποία εύκολα θα έσπαγαν το φράγμα εκλογής σταυρών στο δήμο και θα έπαιρναν ένα εκ των 33 εδράνων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παράγοντας στις αποφάσεις θα είναι σαφώς και ο επικεφαλής, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης. Εάν κατέλθει εκ νέου ο Πέτρος Τατούλης τα «ισχυρά» ονόματα στην Κορινθία θα τον ακολουθήσουν, θεωρείται βέβαιο. Τα ερωτηματικά, παρ’ ότι δεν είναι βέβαιο πως η ΝΔ θα επιλέξει εκ νέου τον Παναγιώτη Νίκα , δεν αγγίζουν το κυβερνών κόμμα αφού τα στελέχη παραμένουν πιστά στις κομματικές γραμμές, αλλά την παράταξη Δέδε. Ο επικεφαλής της, έχοντας δυο εκλογικές ήττες ήδη στην Περιφέρεια, μια θητεία κυβερνητική ως Γ.Γ του Υπουργείου Υποδομών επι ΣΥΡΙΖΑ και μια «προδοσία» αφού πολλοί του καταλογίζουν πως στο β γύρο των περιφερειακών στράφηκε ξεκάθαρα προς την παράταξη Νίκα ενθυμούμενος την αποπομπή στο πρόσωπό του από τον Πέτρο Τατούλη και ουσιαστικά την διακοσμητική του παρουσία στην ΠΕ Κορινθίας (αφαίρεση όλων των αρμοδιοτήτων του ως Αντιπεριφερειάρχη) πρέπει να επιλέξει εάν θα «ρισκάρει» μια 3η ήττα ή εάν θα στρέψει το ενδιαφέρον του αλλού, ενδεχομένως και σε μια υποψηφιότητα στο δήμο Κορινθίων.

Σε κάθε περίπτωση οι εν ενεργεία σύμβουλοι στο Δήμο Κορινθίων δεν θα πρέπει να αισθάνονται καθόλου ασφαλείς αφού μάλιστα κάποιοι από αυτούς με το νέο εκλογικό νόμο  και με τα ποσοστά που είχαν συγκεντρώσει στην προηγούμενη αναμέτρηση δεν θα μπορέσουν να εκλεγούν.

2,5 χρόνια πριν την κάλπη της Αυτοδιοίκησης η κυβέρνηση θέλοντας να συσπειρώσει το κόμμα και να εκλέξει ισχυρούς τοπικούς άρχοντες, κατόρθωσε να «στήσει» σκηνικό εκλογών βάζοντας μας όλους σε μια μακρά περίοδο προεκλογική όπου όλοι θα επιδιώξουν είτε να δημιουργήσουν δυνάμεις, είτε να αυξήσουν τις υπάρχουσες. 

Στους δε περιφερειακούς; Άνοιξε και έναν ακόμα δρόμο αυτόν προς το δήμο χωρίς να αποκλείεται πραγματική «κάθοδος» προς την πρωτεύουσα.

Το βέβαιον είναι πως οι υποψήφιοι δήμαρχοι του 23 θα έχουν… επιλογές που δεν περίμεναν να έχουν!

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz