Connect with us

EDITOR

Η θέση που πιστοποίησε τη συνεργασία με Νίκα, οι μύδροι Τατούλη και το Διοικητήριο στην Ποσειδωνία

Published

on

Τι σημαίνει η «υπεράσπιση» του Πέτρου Τατούλη στο πρόσωπο του Χάρη Βυτινιώτη;

Ανακατεύει την τράπουλα στην Κορινθία ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ορίζοντας ως εντεταλμένο σύμβουλό του τον πάλαι ποτέ υποψήφιο του Πέτρου Τατούλη και μέχρι χθες τουλάχιστον ανεξάρτητο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Γιώργο Οικονόμου. Η απόφαση αυτή αφενός αποκαλύπτει την συνεργασία του συμβούλου με τον Περιφερειάρχη – οποιαδήποτε άλλη εξήγηση θα ήταν το λιγότερο αφελής- και αφετέρου θέτει νέα δεδομένα στην υπόθεση «Διοικητήριο Κορίνθου» αφού στα καθήκοντα του νέου Εντεταλμένου είναι η  επίλυση προβλημάτων και  η προώθηση του θέματος ανέγερσης Διοικητηρίου Κορινθίας στην Κόρινθο! Ο Γιώργος Οικονόμου ανακοίνωσε τα νέα καθήκοντα με δημόσια ανάρτηση του στο facebook όπου μεταξύ άλλων σημείωσε:  «Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες της Κορινθίας, αποδέχομαι τη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου σε εξειδικευμένα θέματα της Π.Ε. Κορινθίας. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Π.Νίκα για την τιμή και την ευκαιρία να υλοποιήσω έργο σε τομείς αρμοδιότητας με τεράστια σημασία για τον Νομό Κορινθίας και συνολικά για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.»

Άμεση και σκληρή ήταν η αντίδραση της παράταξης με την οποίαν εξελέγη ο Γιώργος Οικονόμου, η «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» η οποία μιλά για αποστασία και πολιτικά ανταλλάγματα που αποκαλύφθηκαν «Η μεθοδευμένη προσπάθεια να εμφανισθεί η αποστασία του τέως Περιφερειακού Συμβούλου της «Νέας Πελοποννήσου» της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κορινθίας κ. Γεώργιου Οικονόμου ως δήθεν ανεξαρτητοποίηση, απέτυχε! Οι μάσκες έπεσαν!Με σημερινή απόφαση του ο Περιφερειάρχης κ.Νίκας όρισε τον κ.Οικονόμου ως Εντεταλμένο Σύμβουλο για την ανέγερση Διοικητηρίου στην Κορινθία και την προώθηση κατασκευής συμπληρωματικών έργων στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου!!! Είναι γνωστό σε όλους ότι η αποστασία στην πολιτική έχει πάντα ανταλλάγματα. Τον συγχαίρουμε για τις πολύ «σοβαρές» και «σημαντικές» αρμοδιότητες(!) που ανέλαβε και του υπενθυμίζουμε ότι στην πολιτική η «προδοσία» είναι αρεστή σε όλους αλλά τον «προδότη» δεν τον θέλει ποτέ κανένας!»

Το γάντι σήκωσε άμεσα ο Σύμβουλος ο οποίος έκανε λόγο για ψεύδη, για προσπάθεια πόλωσης και για δικό του αίσθημα ευθύνης προς τους πολίτες οι οποίοι τον ψήφισαν. «Για την ανεξαρτητοποίηση μου και τις ψευδείς κατηγορίες περί δήθεν ανταλλαγμάτων, έχω να πω τα εξής, η προσπάθεια για ακραία ρητορική και πόλωση του εκλογικού σώματος είναι παρωχημένη τακτική βγαλμένη από άλλες δεκαετίες που η σύγχρονη κοινωνία έχει απορρίψει υπέρ της συνεργασίας και της συνέργειας, ειδικά σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Υπάρχουν άλλωστε πολλά παραδείγματα στελεχών που αποχώρησαν από κάποιο κόμμα και κατόπιν ζήτησαν και έλαβαν χρίσμα από το εν λόγω κόμμα. Παραμένοντας πάντα υπεύθυνος απέναντι στους συμπολίτες μου από την Κορινθία που με τίμησαν με την ψήφο τους, ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη και σηκώνω τα μανίκια. Έχουμε δουλειά μπροστά μας και πρέπει να συνεργαστούμε για το μέγιστο αποτέλεσμα.»

Ο Παναγιώτης Νίκας δεν διέλαθε της προσοχής της Νέας Πελοποννήσου που τον κατηγόρησε για πολιτική ανηθικότητα, για  «φθηνά ανταλλάγματα» και για στάση πολιτικής ντροπής έναντι του Χάρη Βυτινιώτη. «Η πολιτική ανηθικότητα του κ.Νίκα σε ό,τι αφορά προδοσίες και αποστασίες είναι βασική συνισταμένη της πολιτικής του διαδρομής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια, η αποστασία του κ.Οικονόμου στοίχισε «πολύ φθηνά» στον κ.Νίκα. Η πολιτική, επαγγελματική και επιστημονική υποβάθμιση στην κοινωνία της Κορινθίας του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, πολιτικού μηχανικού και έμπειρου Αυτοδιοικητικού κ. Χάρη Βυτινιώτη μόνο ως πράξη πολιτικής ντροπής μπορεί να χαρακτηριστεί για τον κ.Νίκα!

Τα δεδομένα που θέτει η απόφαση του Παναγιώτη Νίκα είναι δυο, και τα δυο με πολιτική αφετηρία και εξέλιξη.

Πρώτον: Η διάθεση του Περιφερειάρχη να προχωρήσει το ζήτημα της κατασκευής του Διοικητηρίου της Π.Ε Κορινθίας στο χώρο της Ποσειδωνίας είναι ξεκάθαρη παρ ότι είχε διαφανεί η πρόθεση να μην υπάρξει σύγκρουση με το δήμο και την απόφασή του. Κυρίως να μην υπάρξει σύγκρουση με το Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο αφού κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε τριγμούς, κομματικούς τριγμούς στην ενότητα που θέλει η ΝΔ να επιτύχει και το διάστημα αυτό. Τοποθετεί δε στην θέση για την επίλυση και προώθηση των ζητημάτων σ ένα πρόσωπο που δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με το δήμαρχο, οι σχέσεις αν δεν είναι εχθρικές είναι ανύπαρκτες. Θα προσπεράσει το δήμαρχο ο νέος εντεταλμένος; Θα συνεργαστεί μαζί του;

Σε κάθε περίπτωση ο Παναγιώτης Νίκας φαίνεται να θέλει να αφαιρέσει εαυτόν από το κάδρο χρησιμοποιώντας ενδεχόμενα τη θέση αυτή ως «εξιλαστήριο θύμα» για την όποια διαμάχη προκύψει.

Δεύτερον: «Αδειάζει» τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Χάρη Βυτινιώτη υπεύθυνο σήμερα για το ζήτημα του Διοικητηρίου. Η κίνηση Νίκα, όσο κι αν πολιτικά ορίζεται ως επιτυχημένη προκειμένου να αποκομίσει τα οφέλη της συνεργασίας του με το Γιώργο Οικονόμου εντός συμβουλίου αλλά και εκλογικά (εφόσον είναι και πάλι υποψήφιος) αποτελεί ευθεία αμφισβήτηση στις ικανότητες Βυτινιώτη να φέρει εις πέρας το συγκεκριμένο έργο. Ουσιαστικά τοποθετεί «προϊστάμενο» στον Αντιπεριφερειάρχη τον οποίον ήδη με τις πολιτικές του αποφάσεις έχει δυσαρεστήσει, ουκ ολίγες φορές έχει «ακουστεί» πως ο Χάρης Βυτινιώτης είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από τον τρόπο που αξιοποιήθηκε από τον Περιφερειάρχη. Στις αρμοδιότητες Οικονόμου είναι και τα συμπληρωματικά έργα στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου. Δυο ουσιαστικά μεγάλα project για την Κορινθία τα οποία θα «πιστωθεί» ο Περιφερειάρχης και βεβαίως ο εντεταλμένος.

Πως θα αντιδράσουν οι «παραγκωνισμένοι Γκιολής και Βυτινιώτης αναμένεται να το δούμε χωρίς κανείς να παραγνωρίζει και ένα ακόμα εν δυνάμει «μέτωπο» αυτό της Αθηνάς Κόρκα. Η κ.Κόρκα  θα μπορούσε να έχει οριστεί ως επικεφαλής στις εκδηλώσεις «Ελλάδα 2021» μετά την παραίτηση της Εντεταλμένης συμβούλου του Περιφερειάρχη (παραίτηση με σοβαρότατες καταγγελίες ) αφού είναι εκείνη που έτσι κι αλλιώς μετείχε στην ομάδα εργασίας και προετοιμασίας ο Περιφερειάρχης ωστόσο επέλεξε για τη θέση αυτή την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού.

 

 

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz