Connect with us

EDITOR

Η ελιά, το Post Λαμπρινού και η…απλή κοινοποίηση Σταυρέλη

Published

on

Η μεταφύτευση της υπεραιωνόβιας ελιάς στο χώρο του λαογραφικού μουσείου Κορίνθου από την δημοτική αρχή στα πλαίσια ενός προγράμματος διάσωσης των ελαιόδεντρων που προέρχονται από απαλλοτριωμένες εκτάσεις της ΕΡΓΟΣΕ, προκάλεσε σχόλια και τοποθετήσεις. Ο σύμβουλος της ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ κ.Παναγιώτης Λαμπρινός αναφέρεται στο γεγονός θέτοντας ερωτήματα για την περιβαλλοντική ευαισθησία ενθυμούμενος το θέμα των δέντρων του Περιγιαλίου.

Γράφει ο κ.Λαμπρινός

Και η Ντροπή, Ντράπηκε…
-Με μεγάλη έκπληξη είδα σήμερα στο διαδίκτυο την μεταφύτευση μίας υπέρ αιωνόβιας ελιάς στον αύλειο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου στην Κόρινθο…
-Ο Δήμος είπε ο κος Δήμαρχος αγκάλιασε την καινοτόμο περιβαντολογική δράση της” ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ” που σκοπό έχει την διάσωση ελαιόδεντρων που βρίσκονται εντός απολλοτριωμενων εκτάσεων εκεί όπου γίνονται εργασίες εγκατάστασης νέων γραμμών….
-Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος μας @ ο Δήμαρχος απέδειξε με πράξεις την περιβάλλοντικη τους συνείδηση @ ευαισθησία…
-Εδώ συγνώμη για την έκφραση αλλά γελούν και οι πέτρες…. Γιατί;
-Γιατί αν θυμάστε το πρώτο έργο του κου Δημάρχου με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου ήταν η εκχέρσωση 15 στρεμμάτων με ελαιόδεντρα 22/6 /2020. -Ένα θέμα που προ ημερήσιας διάταξης έθεσα υπ όψιν του Δημοτικού Συμβουλίου..
-300 ρίζες υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων, καταστράφηκαν σε μία νύχτα χωρίς κάνεις να γνωρίζει τίποτα, χωρίς να έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες άδειες..
-Περίπου 400t ξυλείας δόθηκαν σε εργολάβο και ο Δήμος μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα εισέπραξε ένα ποσόν 3.720 € εάν θυμάμαι καλά ..
Για ποια περιβαντολογική συνείδηση @ ευαισθησία μας μιλάτε σήμερα…
Πέρασαν ήδη δύο χρόνια για να την αποκτήσετε @ να καταλάβετε το περιβαλλοντικό έγκλημα που κάνατε τότε…
-Ντράπηκε και η ντροπή με
όλα αυτά που λέγονται και γίνονται εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής…
Φώτο 1 η μεταφύτευση
Φώτο 2 ελιά που κόπηκε
Φώτο 3 μέρος από το ριζικό σύστημα δένδρου που κόπηκε…
Παν. Λαμπρινός
Δημοτικός Σύμβουλος
Αυτήν την ανάρτηση κοινοποιεί ο επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑΣ Νίκος Σταυρέλης ενώ θα περίμενε κανείς, ενθυμούμενος με την σειρά του το ζήτημα που είχε προκαλέσει ως επικεφαλής στο δημοτικό συμβούλιο για σύσταση εξεταστικής επιτροπής , ο ίδιος να προχωρήσει σε ανάρτηση και τοποθέτηση με την υπογραφή του!
Η ενέργεια προκαλεί ερωτηματικά αφού κάποιοι θεωρούν πως δεν επιθυμεί ο επικεφαλής της πΝΟΗΣ ευθέως να έρθει σε αντιπαράθεση με τον Δήμαρχο και βεβαίως να ανακινήσει τι συγκεκριμένο θέμα.
Αλήθεια, με εκείνη την επιτροπή που αποφάσισε το συμβούλιο, μπορεί να μας πει κάποιος τι έχει γίνει; Διότι η μειοψηφία την ζήτησε, την πέτυχε και έπειτα; Την απώλεσε;  Το ίδιο ερώτημα αφορά και τον ανεξάρτητο σύμβουλο Χρήστο Κορδώση ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της εξεταστικής επιτροπής αλλά χθες, στην ίδια γραμμή με την ΠΝΟΗ, επέλεξε μόνο να στηλιτεύσει και όχι να ενημερώσει τους πολίτες για την εξέλιξη του θέματος των ελαιόδεντρων του Περιγιαλίου.
Έπραξε το έργο της η επιτροπή; το ολοκλήρωσε; Κι αν ναι, ποια τα πορίσματα; 
Αν μη τι άλλο το θέμα είναι σοβαρό και με χιούμορ ή απλή υπενθύμιση των γεγονότων δεν καλύπτεται. Οι πολίτες χρειάζονται την ουσία των γεγονότων. Θα αναφερθεί κάποιος εκ των εκλεγμένων σε αυτήν;

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz