Connect with us

EDITOR

Η δια του τύπου παρέμβαση Πιέτρη, το κεφάλι του κασίδη και η αναποφασιστικότητα του αξιώματος

Published

on

Με προσοχή διαβάζω τη νέα παρέμβαση του Γιώργου Πιέτρη για την πλατεία Παναγή Τσαλδάρη. Η ουσία βεβαίως δεν είναι στο έργο της πλατείας παρ ότι ο κ.Πιέτρης αναφέρει πως είναι η τρίτη του παρέμβαση αφού… έχει επιλέξει να παρεμβαίνει δια του τύπου και όχι εντός του Δημοτικού συμβουλίου στο οποίο είτε απουσιάζει είτε απλά είναι σιωπηλός.Η ουσιαστική παρέμβαση θα ήταν στο όργανο και στις συνεδριάσεις του και εκεί δεν υπάρχει ούτε ένα ερώτημα, ούτε μια αναφορά, ούτε μια πρόταση – ούτε καν αυτή που τώρα δημόσια καταθέτει για διακομματική επιτροπή- για το θέμα της πλατείας. Αν ο κ.Πιέτρης θεωρεί πως αυτές είναι οι διαδικασίες δεν το γνωρίζω. Σίγουρα όμως κανέναν θέμα δεν μπαίνει στο δημοτικό συμβούλιο και καμία πρόταση δεν καταγράφεται εάν απλά δημοσιευτεί στα μέσα ενημέρωσης. Και εκεί, χάνεται η ουσία, αν βέβαια η ουσία ήταν ποτέ η πρόθεση του δημοτικού συμβούλου.

Να θυμίσω εδώ πως ο κ.Πιέτρης αντιμετώπισε πρόβλημα με τις διαδικασίες και όταν ο συνδυασμός του ενοποιήθηκε με τον συνδυασμό του Δημάρχου. Παρ ότι είχε υπογράψει το έγγραφο, στη δημοσιότητα έδωσε κατόπιν επιστολή ως ανεξάρτητος για να επανέλθει έπειτα από μέρες και να δηλώσει την ανεξαρτητοποίηση του στο δημοτικό συμβούλιο ως όφειλε από την αρχή.

Ο κ.Πιέτρης λοιπόν ενώ αναφέρεται σε καθυστερήσεις, παλινωδίες , τεχνικές αστοχίες που κατά τον ίδιο υπάρχουν και οι τεχνικές υπηρεσίες δεν έχουν δει καταφέρεται εναντίον του Δημάρχου λέγοντας πως «μαθαίνει αυτοδιοίκηση στου κασίδη το κεφάλι».

Σε άλλο σημείο ο κ.Πιέτρης μιλά για αυτοσχεδιασμούς Νανόπουλου δημιουργώντας ξεκάθαρα ερωτήματα για το εάν γνωρίζει ότι υπάρχουν όργανα και υπηρεσίες, πως υπάρχουν διαδικασίες για τα έργα, πως υπάρχουν αποφάσεις που λαμβάνονται με την αρχή της πλειοψηφίας. Η παρέμβαση ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει ουσιαστική κίνηση του  κ.Πιέτρη, έρχεται να καταδείξει την ρευστότητα την οποίαν ο σύμβουλος έχει αναφορικά με την παρουσία και τον ρόλο του στα κοινά.

Ο κ.Πιέτρης, επιτυχημένος επιχειρηματίας της πόλης θέλησε να διεκδικήσει το αξίωμα του Δημάρχου. Κατήλθε  εν τέλει με τον συνδυασμό του κ.Καλλίρη. Εξελέγη ωστόσο η συγχώνευση με την παράταξη του Δημάρχου τον οδήγησε σε ανεξάρτητο έδρανο. Στην πορεία της θητείας του ως σύμβουλος  έχει καταγράψει μια και μόνη παρέμβαση. Εκείνη στη συζήτηση για την κατασκευή νέου διοικητηρίου στην περιοχή της Ποσειδωνίας. Ο κ.Πιέτρης είπε ναι στην επιλογή της θέσης κόντρα στην βούληση του σώματος και την ομόφωνη απόφαση που προυπήρχε.

Στην διάρκεια της θητείας αυτής,  σταθμίζοντας τα δεδομένα προφανώς, διέρρευσε η πρόθεσή του να διεκδικήσει την Προεδρία του Επιμελητηρίου της Κορινθίας. Οι επιχειρήσεις ενδεχομένως να ήταν ένα έδαφος περισσότερο εύφορο για εκείνον. Αυτή η πρόθεση καλλιεργήθηκε για αρκετά μεγάλο διάστημα, δεδομένης και της ρήξης που υπήρξε με τον νυν Πρόεδρο ένεκα κοινού συνεργάτη που ουδείς γνώριζε πως ήταν κοινός.

Η επιστροφή στα δημοτικά ήρθε και πάλι λόγω της πλατείας, με την πρόταση τότε οι ελιές που κόπηκαν από το Λέχαιο να φυτεύονταν στην Παναγή Τσαλδάρη ώστε να ενισχυθεί το πράσινο της πλατείας. Σήμερα η πρόταση, πέραν της επίθεσης στο δήμαρχο, είναι μια διακομματική επιτροπή να πάρει στις πλάτες της το έργο της πλατείας.

Συνετό θα ήταν ο κ.Πιέτρης να ενημερωθεί για το που βρίσκονται οι διαδικασίες. Ακόμα πιο συνετό θα ήταν τις προτάσεις και τις θέσεις που δίδει στην δημοσιότητα το «άτυπο γραφείο τύπου» του να τις εκφράζει και στα όργανα όταν συνεδριάζουν. Εν τέλει θα ήταν φρόνιμο να αποφασίσει ο κ. Πιέτρης με ποιον τομέα των κοινών θα καταπιαστεί. Τα κοινά της αυτοδιοίκησης ή τα κοινά του επιχειρείν;

Αν όχι, η εκμάθηση στο κεφάλι του κασίδη θα αφορά πολύ περισσότερο τον ίδιο αφού «δοκιμάζοντας» προσπαθεί να αποφασίσει για το ποιο αξίωμα θα διεκδικήσει. Σε τελική ανάλυση, οι πολίτες κουράστηκαν με την πολιτική στην πλατεία, επιθυμούν πλέον απλά να την απολαύσουν!

ΥΓ: Και η κριτική και οι προτάσεις πρέπει να υπάρχουν. Αρκεί να μην ολοκληρώνονται στην διάχυσή τους στα ΜΜΕ. Διότι τότε θα εξυπηρετούν μονάχα λόγους εντυπώσεων και τίποτε παραπέρα.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz