Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΈΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ! 3 Έργα – σταθμός για 6 κοινότητες του Δήμου Κορινθίων ξεκινούν!

Published

on

Σε χρόνο ρεκόρ κατόρθωσε η δημοτική αρχή της Κορίνθου να εξασφαλίσει 3 σημαντικά έργα για 6 κοινότητες του δήμου Κορινθίων, έργα οδικής σύνδεσης και ασφαλούς πρόσβασης που αποτελούσαν αίτημα πολλών ετών.

Πρόκειται για τις οδικές αρτηρίες «Σπαθοβούνι – Μαψός», «Άγιος Ιωάννης Χιλιομόδι» και Αμόνι – Καλογερολίμανο – Ε.Ο Επιδαύρου», προτάσεις οι οποίες υποβλήθηκαν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και συγκεκριμένα στην Δράση 4.3.4 «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις»,  τον Μάρτιο του 2022. Οι αιτήσεις στήριξης εγκρίθηκαν  τον Αύγουστο , στις 29 Σεπτεμβρίου υπεγράφη η απόφαση ένταξης ενώ την επομένη η οικονομική επιτροπή του δήμου Κορινθίων απεδέχθη το ποσό των 3 εκ ευρώ προκειμένου οι τεχνικές υπηρεσίες να προχωρήσουν στην εκτέλεση των έργων.

«Μια – μια οι δεσμεύσεις μας προς τους πολίτες υλοποιούνται. Από την αρχή της θητείας μου ως δήμαρχος δήλωσα πως ο δήμος θα διεκδικεί πόρους από κάθε διαθέσιμη χρηματοδοτική πηγή και αυτό γίνεται. Τα συγκεκριμένα έργα αναμένεται να αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών, πολύ περισσότερο όμως θα επιτρέψουν στους παραγωγούς και κτηνοτρόφους να κινούνται με ασφάλεια και άνεση προς τις καλλιέργειες και τις εγκαταστάσεις τους. Ήταν αίτημα χρόνων, με στοχευμένες ενέργειες και πλήρεις φακέλους κατορθώσαμε την ένταξη και χρηματοδότηση τους και προχωράμε άμεσα στην εκτέλεσή τους» δήλωσε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Αναλυτικά τα έργα αφορούν:  

 

  1. Βελτίωση οδού σύνδεσης του οικισμού Αγίου Ιωάννη με την κοινότητα Χιλιομοδίου

Προϋπολογισμός : 1.000.000,00 ευρώ

Η Προτεινόμενη πράξη θα υλοποιηθεί με ένα υποέργο υποδομής, αντικείμενο του οποίου είναι η ασφαλτόστρωση υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού σε συνολικό μήκος 4,09 χιλιόμετρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή της κοινότητας Αγίου Ιωάννη του Δήμου Κορινθίων. Ο δρόμος αυτός θα επιτρέπει επίσης την υλοποίηση  σχεδίων πολιτικής προστασίας σε περίπτωση πυρκαγιών στο Αμόνι.

 

  1. Βελτίωση οδού σύνδεσης του οικισμού Αμόνι – Καλογερολίμανο με την Επ.Ο. Κορίνθου – Επιδαύρου

Προϋπολογισμός : 1.000.000,00 ευρώ

Η Προτεινόμενη πράξη θα υλοποιηθεί με ένα υποέργο υποδομής, αντικείμενο του οποίου είναι η ασφαλτόστρωση υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού σε συνολικό μήκος 2,09 χιλιόμετρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή της κοινότητας Σοφικού του Δήμου Κορινθίων.

 

  1. Βελτίωση οδού σύνδεσης του οικισμού Σπαθοβουνίου με τον οικισμό Μαψό

Προϋπολογισμός : 1.000.000,00 ευρώ

Η Προτεινόμενη πράξη θα υλοποιηθεί με ένα υποέργο υποδομής, αντικείμενο του οποίου είναι η ασφαλτόστρωση υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού σε συνολικό μήκος 3,06 χιλιόμετρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή της κοινότητας Κουταλά του Δήμου Κορινθίων,

που εξυπηρετεί την πρόσβαση στις αγροτικές περιοχές των οικισμών Σπαθοβουνίου και Μαψού.

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων ο Δήμος Κορινθίων, ως κύριος των έργων και αρμόδιος για τη συντήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου στα διοικητικά του όρια, θα εξασφαλίσει τη σωστή συντήρηση και λειτουργία των αρτηριών.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz