Connect with us

Επικαιρότητα

Η γρίπη: τέσσερις νεκροί από επιπλοκές

Published

on

Sick young woman sitting on sofa blowing her nose

Ανησυχία προκαλεί η σημερινή επιδημιολογική επιτήρηση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων του ΚΕΕΛΠΝΟ που καταγράφει τα στοιχεία για την εποχική γρίπη για το διάστημα 7-13 Ιανουαρίου.

Η περίοδος Ιανουαρίου – Μαρτίου είναι αυτή κατά την οποία η γρίπη παρουσιάζει έξαρση στη χώρα μας. Σύμφωνα με την επιδημιολογική επιτήρηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, την δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου, δηλαδή από τις 7 ως τις 13 του μηνός ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 138 κλινικά δείγματα, όλα από νοσοκομεία. Τα 39 (28,3%) από αυτά ήταν θετικά για ιούς γρίπης και συγκεκριμένα τον ιό γρίπης τύπου Α.

Πάντα κατά το ΚΕΕΛΠΝΟ από τον Οκτώβριο του 2018 και μέχρι την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν 36 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 35 με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.

Κατά την ίδια περίοδο καταγράφηκαν συνολικά 4 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 3 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ και ένας θάνατος σε ασθενή χωρίς νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ. Το πλέον ανησυχητικό γεγονός είναι πως οι δύο θάνατοι σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Όπως επισημαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, με βάση τα στοιχεία αυτά η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε αυξημένα επίπεδα.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz