Connect with us

Ελλάδα

Η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ ξεκινά 48ωρες απεργίες ως απάντηση στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ

Published

on

Από το βράδυ της Τρίτης θα ξεκινήσουν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που κήρυξε η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ. Παράλληλα, η απεργία στα ορυχεία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στις 23:00

Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ αποφάσισε στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 15:00 για τη Λιγνιτική Μεγαλόπολης και από τις 15:00 μέχρι τις 18:00 για τα ορυχεία και τους σταθμούς της Δυτικής Μακεδονίας. Οι στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται ώστε οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια πού θα γίνουν σήμερα στις 12:00 στη Μεγαλόπολη και στις 17:00 στην Πτολεμαΐδα.

Η ανακοίνωση τους:

Σε συνέχεια των απεργιακών μας κινητοποιήσεων αποφασίζουμε την έναρξη των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και ώρα 00:01 και τρίωρη στάση εργασίας σήμερα 25/11/2019 από τις 12:00 μέχρι τις 15:00 για την Λιγνιτική Μεγαλόπολης και από τις 15:00 μέχρι τις 18:00 για τα Ορυχεία και τους Σταθμούς της Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια πού θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 12:00 στη Μεγαλόπολη και στις 17:00 στην Πτολεμαΐδα.

Σημείωση: Η απεργία στα Ορυχεία θα ξεκινήσει σήμερα Δευτέρα 11:00 το βράδυ κατά την έναρξη της νυχτερινής βάρδιας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, οι νέοι εργαζόμενοι στην επιχείρηση θα υπογράφουν ατομικές συμβάσεις που θα διέπονται «από τις κείμενες κάθε φορά διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας που ρυθμίζουν τις σχέσεις εργοδότη και εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα και από τις διατάξεις της προκήρυξης».

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις με τις οποίες προβλέπεται η δυνατότητα εφαρμογής προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου «με επιβάρυνση της εταιρείας», απελευθερώνεται η δυνατότητα μετακίνησης εργαζομένων μεταξύ των εταιρειών του ομίλου ΔΕΗ και προς το Δημόσιο. Παράλληλα, προβλέπεται διάσπαση της ΔΕΠΑ σε εταιρίες εμπορίας και υποδομών και η ιδιωτικοποίηση έως και του συνόλου των μετοχών του Δημοσίου (65%) στην πρώτη, ενώ οι δήμοι της χώρας θα ευθύνονται για οφειλές οποιασδήποτε επιχείρησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πηγη thepressproject.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz