Connect with us

Επικαιρότητα

Η Βενετία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης!

Published

on

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τέθηκε η Βενετία, λόγω της μεγάλης ανόδου των υδάτων την Τρίτη, που πλημμύρισαν πλατείες, οδούς, και ακόμα και τη Βασιλική  του Αγίου Μάρκου.

«Πνίγηκε» η Βενετία: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω

Το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Ιταλία και είχε ως κύρια χαρακτηριστικά τις σφοδρές βροχοπτώσεις χτύπησε το βράδυ της Τρίτης και τη Βενετία. Η στάθμη του νερού έφτασε σε επίπεδα συναγερμού με τη διάσημη πλατεία του Αγίου Μάρκου να βυθίζεται κάτω από το νερό. Πρόκειται για την υψηλότερη πλημμυρίδα που έχει πλήξει το διάσιμο τουριστικό προορισμό, τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Η στάθμη του νερού έφτασε τα 1,87 μέτρα με αποτέλεσμα να ηχήσει ο συναγερμός πλημμύρας σύμφωνα και με το κέντρο παρακολούθησης παλίρροιας. «Όλοι έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο δήμαρχος της Βενετίας Luigi Brugnaro. Μόνο μία φορά από τότε που ξεκίνησαν να κρατούνται αρχεία (1923), το ύψος του νερού έφτασε σε υψηλότερα επίπεδα με μετρήσεις στα 1,94 μέτρα το 1966.

«Πνίγηκε» η Βενετία: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω

«Η κατάσταση είναι δραματική» ανέφερε μέσω Twitter o Μπρουγκνάρο. «Ζητούμε από την κυβέρνηση να μας βοηθήσει. Το κόστος θα είναι υψηλό. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής».

Εξαιτίας των πλημμυρών, ο προθάλαμος της βασιλικής του Αγίου Μάρκου πλημμύρισε με τον υπεύθυνο του κτιρίου Πιερπάολο Καμποστρίνι να σχολιάζει ότι μια τέτοια πλημμύρα, έχει συμβεί πέντε φορές στην ιστορία του ναού, που ανεγέρθη το 828 και ξαναχτίστηκε το 1063 έπειτα από μια πυρκαγιά.

Καθώς οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έφτασαν στα κανάλια για να ερευνήσουν τις ζημιές, τα ιταλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ένας 78χρονος Ιταλός σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία στο σπίτι του.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz