Connect with us

EDITOR

Ο οδοφωτισμός, ο “δράκος” και η “αστεία” αντιπολίτευση”

Published

on

Δυστυχώς στο δήμο Κορινθίων το “κενό” στην αντιπολίτευση είναι μεγάλο και όπως έχουν δείξει τα πράγματα δυσαναπλήρωτο. Η επιτυχία ή όχι μιας δημοτικής αρχής εξαρτάται από την ποιότητα της αντιπολίτευσης κυρίως όμως εξαρτάται (και)απο αυτήν η ωφέλεια του τόπου, το αποτέλεσμα. Στο δήμο Κορινθίων εκείνοι που θα μπορούσαν να αρθρώσουν λόγο αντιπολιτευτικό σιωπούν, εκείνοι που θα μπορούσαν με προτάσεις και θέσεις να συμβάλουν στην επόμενη μέρα απουσιάζουν ή επιλέγουν να μην το πράξουν, αφήνοντας χώρο σε εκείνους που απλά…κάνουν θόρυβο! Άναρχες κραυγές και αυτοδιοικητικές αποκαλούμενες κινήσεις δίχως κανένα υπόβαθρο, χωρίς στελέχη, χωρίς θέσεις, μονάχα μ έναν λόγο που διακατέχεται απο εμπάθεια και μοναδική στόχευση “να φύγει αυτός ο δήμαρχος και να έρθει ένας άλλος κατα προτίμηση εκείνος που εκφράζει τον λόγο αυτό.”

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της Αμφικτυονίας και του επικεφαλής της. Ανθρώπου των κοινών, με θέση στην προηγούμενη δημοτική αρχή των 13 ετών που όμως τώρα ανακαλύπτει παθογένειες και προβλήματα, που τώρα αναβαπτίζεται και, θεωρώντας εαυτόν άφθαρτο και πρόσωπο της ανανέωσης, επιδιώκει  να καλύψει το “αυτοδιοικητικό κενό” και να οδηγήσει το δήμο Κορινθίων στο μέλλον.

Μια σειρά άστοχων ενεργειών του ως προς τις ανακοινώσεις των υποψηφίων της κίνησης με τελευταία του Παναγιώτη Πιτσάκη που διεγράφη από τα social media δεν δίνουν καλό στίγμα αυτή είναι η αλήθεια.  (ούτε μια δημόσια συγνώμη δεν κατατέθηκε)

Κυρίως όμως δεν αφήνουν το σωστό αποτύπωμα οι τοποθετήσεις οι οποίες έχουν σαν μοναδική στόχευση να καταδείξουν το πόσο κακός είναι αυτός ο Δήμαρχος και όχι να πουν στους δημότες τι οι ίδιοι προτείνουν, ποια είναι η θέση, η πρόταση. Στείρα κριτική και ιδιαίτερα σε θέματα όπως ο οδοφωτισμός που ουσιαστικά εκθέτουν. Η καταγραφή του δικτύου φωτισμού και η αναγκαιότητα αλλαγής του συνολικά ήταν από τις πρώτες  ενέργειες, το έργο ανατέθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη, ένα έργο που δέχτηκε ενστάσεις από την επίσημη αντιπολίτευση (αυτή του δημοτικού συμβουλίου) κυρίως λόγω του κόστους και του ουσιαστικού οφέλους για το δήμο και τους δημότες.

Στο έργο λοιπόν που έχει δρομολογηθεί ακριβώς γιατί το δίκτυο είναι παλαιό, προβληματικό, ακριβό στην συντήρηση και σε πολλά σημεία επικίνδυνο  δεν μπορείς να ακουμπάς για αντιπολίτευση λέγοντας οτι η λάμπα είναι καμένη, οτι η κολώνα λείπει και ότι τα προβλήματα ήρθαν εμφανίστηκαν τα 2 τελευταία  έτη.

Αυτή δεν είναι η αντιπολίτευση που χρειάζεται ο δήμος. Εκείνοι που θα διεκδικήσουν την εξουσία του οφείλουν αλλιώς να πολιτεύονται. Οφείλουν να αφουγκραστούν τα κελεύσματα των καιρών και να ξεπεράσουν τακτικές και τρόπους παλαιοκομματικούς.

Αν όχι, η μοίρα είναι προδιαγεγραμμένη.

 

 

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz