Connect with us

Press-ing

Η ανοιχτή επιστολή Μεταξά είναι διαλόγου ή κατηγορητήριο σε κόμματα και πρόσωπα;

Published

on

Στην συνοδευτική αφίσα τίθεται ως αυτοσκοπός η πτώση Νανόπουλου – Θα απαντήσουν οι εγκαλούμενοι; Διότι, εκ του ύφους της επιστολής και του περιεχομένου της, για προσκεκλημένους δεν πρόκειται!

 

Εντύπωση προκαλεί η ανοιχτή επιστολή του κ.Παναγιώτη Μεταξά προς κόμματα, επικεφαλής και ενεργούς πολίτες που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές του 2023.

Ο κ.Μεταξάς που υπογράφει ως «συνιδρυτής της Κορινθιακής Αμφικτιονίας» και χωρίς να αναφέρει τους έτερους ή τον έτερο ιδρυτή, (μέχρι πρότινος τον γνωρίζαμε όλοι ως ιδρυτή της συγκεκριμένης κίνησης) συνοδεύει το κείμενο του από φωτογραφία στην οποίαν το κεντρικό σύνθημα – ερώτημα είναι «Θέλουμε να πέσει ο Νανόπουλος;»

Αυτοσκοπός λοιπόν είναι η πτώση του νυν Δημάρχου. ΌΧΙ ο δήμος. ΌΧΙ οι πολίτες. ΟΧΙ οι προτάσεις. ΟΧΙ οι θέσεις. Στόχος είναι «να πέσει ο Νανόπουλος!»

Όχι να αλλάξει ο Δήμαρχος, να επιλεγεί ένας καταλληλότερος για το αξίωμα, ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ. Ποιος είναι ο Νανόπουλος; Ο εκλεγμένος δήμαρχος! Δεν τον αναγνωρίζει ο κ.Μεταξάς; Δεν αναγνωρίζει την βούληση του λαού στον οποίον θα απευθυνθεί οσονούπω;

Ακόμα και ο τρόπος έκφρασης λοιπόν, οι λέξεις που επιλέχθηκαν, ο μη σεβασμός στα αξιώματα και την λαϊκή βούληση δείχνουν τον αυτοσκοπό της πτώσης και της ανάληψης εξουσίας και δεν οριοθετούν το ενδιαφέρον ή και την αγωνία ακόμα, για τον τόπο και τους πολίτες. Αυτό ζητούν οι πολίτες; Τέτοιες πολιτικές; Τέτοιες φωνές; Τέτοιες τακτικές;

 

Τι λέει στην επιστολή του ο κ.Μεταξάς;

Καταρχήν δηλώνει πως 10 έτη είναι πολίτης ενεργός.  Εν συνεχεία μιλά για ηθικό δικαίωμα να απευθυνθεί στον προοδευτικό χώρο στον οποίον ανήκει, ενημερώνοντας τον για τα του δήμου Κορινθίων

Καταγράφει ο κ.Μεταξάς ουσιαστικά έλλειμα ενημέρωσης του χώρου από τους εκπροσώπους του στο τοπικό επίπεδο. ‘Ελλειμα που ο ίδιος έρχεται να καλύψει με την επιστολή του αυτή! Συνάμα όμως τους καλεί. Σε συζήτηση, σε συστράτευση, σε πόλεμο για να πέσει ο Νανόπουλος!

 

Οι αποδέκτες είναι συγκεκριμένοι. Σε επίπεδο κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ , ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ. Σε επίπεδο προσώπων οι κύριοι Πνευματικός, Σταυρέλης και Πρωτόπαππας.

 

Εκ προοιμίου αναφέρει ο κΜεταξάς:  Όλοι συμφωνούμε ότι η δημοτική αρχή του κ.Βασίλη Νανόπουλου, είναι μεταβατική, συντηρητική αλλά ταυτόχρονα και επιζήμια για την πόλη και τα χωριά μας.

Ολοι συμφωνούμε ότι πρέπει τον Οκτώβριο του 2023 να επανέλθει ο δήμος στην αυτοδιοικητική κανονικότητα αλλά και σε μία διοίκηση με ευδιάκριτο προοδευτικό πρόσημο. Όλοι συμφωνούμε ότι ο δήμος Κορινθίων αξίζει καλύτερη τύχη.

 

Μιλά εξ ονόματος τριών κομμάτων και 3 προσώπων; Προσυπογράφουν τα κόμματα και τα πρόσωπα την ανωτέρω δήλωση;

 

Ο κ.Μεταξάς να υπενθυμίσουμε έχει «κακό παρελθόν» σε ανάλογες περιπτώσεις. Στην περίπτωση ανακοίνωσης ίδρυσης της Αμφικτιονίας όπου είχε ταγκάρει ανθρώπους που ουδεμία σχέση είχαν με την ίδρυση προκαλώντας την αντίδραση τους με αποτέλεσμα να αφαιρεθεί το tag μετά από λίγες ώρες. Αλλά και στην περίπτωση ανακοίνωσης στήριξης και υποψηφιότητας του πρώην Προέδρου του επιμελητηρίου – τότε ήταν ακόμα Πρόεδρος- με την Αμφικτυονία κ.Παναγιώτη Πιτσάκη την οποίαν επίσης αφαίρεσε μετά την αντίδραση του τελευταίου αφού προφανώς και υποψηφιότητα δεν υφίστατο. Τα κόμματα και τα πρόσωπα λοιπόν θα πρέπει να απαντήσουν σε αυτό το «ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ»

 

Κατόπιν ο κ.Μεταξάς εγκαλεί και «μαλώνει» τα κόμματα διότι όπως λέει «νίπτουν τας χείρας τους» κάνοντας παιχνίδια εξουσίας! Μιλά ακόμα για συναλλαγές σε επονομαζόμενα προοδευτικά στελέχη. Τα αποδέχονται αυτά τα κόμματα; Οι νομαρχιακές τους ; Οι πρόεδροι και οι Γραμματείς;

«Μαλώνει» και εγκαλεί όμως και τους κυρίους Πνευματικός και Σταυρέλη οι οποίοι κατά τον ίδιον είναι «δέσμιοι» της προσωπικής τους σύγκρουσης. Έτσι άραγε θα τους πείσει να καθίσουν μαζί του στο ίδιο τραπέζι; Με αυτούς τους όρους; Ονομάζοντας την παράταξη «σκορποχώρι»;

 

Γράφει συγκεκριμένα:

 

«Πως αλήθεια θα αλλάξει ο δήμος αν η προοδευτική παράταξη είναι ένα απέραντο σκορποχώρι, που ο καθένας τραβά τον δικό του δρόμο; Πως θα κερδίσουμε τον κ.Νανόπουλο, αν δεν είμαστε ενωμένοι, με πρόγραμμα και στρατηγικές συνεργασίες; Αν οι ταγοί, σφυρίζουν αδιάφορα, κάνουν τα προσωπικά τους παιχνίδια, αρνούνται να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι, με ποιο ηθικό δικαίωμα θα κρίνουμε τους πολίτες που βλέποντας αυτή την χαοτική κατάσταση, προσπαθούν να βρούν πρόσβαση στην δημοτική αρχή, για να λύσουν τα προβλήματα τους;»

 

Πουθενά δεν γίνεται λόγος για τις ουσιαστικές ενστάσεις επι των δημοτικών πραγμάτων. Μόνη αναφορά το ερώτημα «θέλουμε να φύγει ο κ.Νανόπουλος;» Πουθενά δεν γίνεται λόγος για θέσεις και προτάσεις.  Μόνο για ένα «μπουλούκι» που θα πρέπει να συνεννοηθεί για να διώξει το Νανόπουλο και να φέρει…ποιόν;

Το μπουλούκι;

Το σκορποχώρι;

Αυτούς που είναι δέσμιοι των προσωπικών τους συγκρούσεων και όχι μόνο;

Ο κ.Μεταξάς τα αναφέρει στην ανοιχτή επιστολή του!  Αυτήν που θα διαβάσουν οι πολίτες! Και θα την κρίνουν! Και σε αυτήν καλούνται ΕΠΙΣΗΜΑ να απαντήσουν νομαρχιακά όργανα και επικεφαλής παρατάξεων, εις εκ των οποίων ένας δήμαρχος 13 ετών!

 

Η πρόσκληση είναι τελικά για ανοιχτό, δημόσιο διάλογο. «Με την επιστολή μου αυτή σας καλώ σε δημόσιο ανοικτό διάλογο και περιμένω την επίσημη θέση των νομαρχιακών των κομμάτων, των αυτοδιοικητικών παρατάξεων αλλά και όσων έχουν δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι το 2023.Δημόσια για να ξέρει η κοινωνία.»

Ποιος θα απαντήσει; Ποιος, μετά από αυτό το δημόσιο κατηγορητήριο θα δεχτεί να καθίσει στο τραπέζι με τον συνιδρυτή της Αμφικτιονίας;

 

Διότι η αποδοχή της πρόσκληση θα σημαίνει και αποδοχή του κατηγορητηρίου, αποδοχή της κατάστασης όπως αυτή περιγράφεται, όχι για τον Νανόπουλο αλλά για τους ίδιους, θα σημαίνει αποδοχή των χαρακτηρισμών.

 

ΥΓ: Σε μια δημόσια επιστολή οφείλεις εκτός των άλλων να είσαι τυπικός και να σέβεσαι τα αξιώματα. Όταν αναφέρεσαι στον εκλεγμένο δήμαρχο της πόλης ως «Ο Νανόπουλος» τότε εκ προοιμίου έχεις χάσει μεγάλο κομμάτι αξιοπιστίας.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz