Connect with us

Κορινθία

Η αλλαγή φρουράς στο ΚΕΠΑΠ και…η παράταση της αντικατάστασης!

Published

on

Δεν πραγματοποιήθηκε το δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης στο δήμο Κορινθίων λόγω έλλειψης απαρτίας. Η παράταξη Σταυρέλη απο νωρίς είχε διαφωνήσει με την αιτίαση της τραγωδίας των Τεμπών, και γίνεται λόγος για αιτίαση αφού νωρίτερα στην ημέρα είχε πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής χωρίς αντιδράσεις ενώ τα επόμενα δυο 24ωρα η παράταξη της ΠΝΟΗΣ και σε εκλογικές αναρτήσεις προχώρησε και σε συνεντεύξεις παρ ότι η εκλογική δραστηριότητα έχει ανασταλλεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Το συμβούλιο πάντως για έναν σύμβουλο δεν πραγματοποιήθηκε, συγκεντρώθηκαν δια ζώσης και διαδικτυακά 16 σύμβουλοι ενώ χρειάζονταν 17 για απαρτία. Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης η αντικατάσταση μέλους του ΚΕΠΑΠ και κοινό μυστικό ήταν πως επρόκειτο για τον Πρόεδρο Θέμη Κουτσογκίλα ο οποίος με την πολιτική στάση και συμπεριφορά του τους τελευταίους μήνες καταδεικνύει πως δεν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος με την παράταξη του δημάρχου. Μάλιστα στις συζητήσεις του μιλά ανοιχτά για ανακοίνωσή του από την ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, τον Ιούνιο.

Η στάση αυτή και συμπεριφορά, παρ ότι ο δήμαρχος είχε με σαφήνεια δώσει προθεσμία παραίτησης εκ των θέσεων της δημοτικής αρχής σε όσους κατέχουν αλλά δεν επιθυμούν να συμπορευτούν χωρίς να υπάρξει απο πλευράς Προέδρου διαφοροποίηση στο χρονικό αυτό διάστημα, δεν άλλαξε.

Ο Δήμαρχος οδηγήθηκε στην απόφαση της αντικατάστασης, θέμα που θα συζητούσε το συμβούλιο την Τετάρτη. Η αναβολή του φαίνεται πως εξυπηρέτησε την αναβολή της συζήτησης αυτού του θέματος  και την παράταση των συζητήσεων.

Βέβαια, το ρεπορτάζ λέει πως οι συζητήσεις από την πλευρά του δημάρχου έχουν τελειώσει και πως ο νέος Πρόεδρος είναι έτοιμος να αναλάβει.

Άλλωστε υπάρχει στον ορίζοντα μια πασχαλινή και μια θερινή περίοδος όπου το ΚΕΠΑΠ οφείλει να πρωταγωνιστήσει σε επίπεδο εκδηλώσεων, ενώ και ο τομέας του αθλητισμού χρήζει ενεργειών αφού τα σωματεία μιλούν για εγκατάλειψη των υποδομών από άρνηση του προέδρου να προχωρήσει σε έργα και παρεμβάσεις αναγκαία ακόμα και για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Οι λόγοι που οι απόντες επιθυμούσαν την αναβολή της συζήτησης του θέματος φαίνεται να είναι λόγοι εκλογικής τακτικής αφού μια τέτοια ενέργεια στην παρούσα φάση, η αποπομπή Κουτσογκίλα, θα οδηγούσε σε εξελίξεις έτερη παράταξη του δημοτικού συμβουλίου η οποία θα έπρεπε τώρα να πάρει αποφάσεις που ενδεχομένως δεν θέλει να λάβει ακόμα.

Η ουσία είναι πως η παράταση που επετεύχθη είναι μικρή, το συμβούλιο με το αυτό θέμα αντικατάστασης ορίστηκε εκ νέου για την προσεχή Δευτέρα στις 7 το απόγευμα. 

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz