Connect with us

Επικαιρότητα

Η αλλαγή που έρχεται στα ΜΑΤ. Εικονολήπτης αστυνομικός θα υπάρχει σε κάθε διμοιρία

Published

on

Ένας άνδρας των ΜΑΤ σε κάθε διμοιρία από ‘δω και πέρα δεν θα κρατάει ρόπαλο και ασπίδα αλλά… κάμερα.

Ακολουθώντας το πρότυπο της γερμανικής αστυνομίας, η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με πληροφορίες, προμηθεύεται είκοσι κάμερες υψηλής ευκρίνειας με αντικραδασμικές λαβές και έξι αναμεταδότες εικόνας, ώστε να καταγράφονται πλήρως οι κινήσεις και η επιχειρησιακή τους δραστηριότητα.

Η εικόνα θα μεταφέρεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να εκτιμάται κάθε φορά η κατάσταση και να δίνονται οι ανάλογες εντολές όταν προκύπτουν επεισόδια με διαδηλωτές. Τα πλάνα θα είναι πανοραμικά ενώ θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να έχουν πρόσβαση στο υλικό εάν τυχόν καταγγείλουν φαινόμενα άσκοπης ή υπέρμετρης αστυνομικής βίας.

Από τη στιγμή που θα υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε διμοιρία που θα εκτελεί χρέη εικονολήπτη κρατώντας κάμερα σε ύψος 2,5 με 3 μέτρα με ειδικό πτυσσόμενο κοντάρι, φαίνεται ότι αποσύρεται ο αρχικός σχεδιασμός που ήθελε τους άνδρες των ΜΑΤ να έχουν μικροκάμερες στις στολές ή στα κράνη τους στα πρότυπα της γαλλικής αστυνομίας, με το σκεπτικό ότι η εικόνα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολλές φορές κουνημένη και θολή.

Το κόστος για την αγορά όλων των καμερών και των αναμεταδοτών αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 40.000 έως 60.000 ευρώ.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz