Connect with us

EDITOR

Η έντιμη στάση Κορδώση και ο “στρουθοκαμηλισμός” της μειοψηφίας

Published

on

Η μελέτη δεν θα περνούσε. Οι ενστάσεις είχαν κατατεθεί ημέρες πριν. Εκείνο που έχει αξία να καταγραφεί ωστόσο είναι η αιτιολογία της αρνητικής ψήφου.

Μόνη έντιμη στάση αυτή του Χρήστου Κορδώση. «Κατανοώ πως ο τύπος είναι αυτός και βάσει αυτού βγαίνουν τα χρήματα, όμως δεν μπορώ να ψηφίσω ένα τόσο μεγάλο ποσό» είπε χαρακτηριστικά και αν μην τι άλλο του καταλογίζουμε ειλικρίνεια και εντιμότητα.

Στο σύνολό της η υπόλοιπη μειοψηφία έβαλε το κεφάλι της στην «άμμο».  

Ο Νίκος Σταυρέλης ποτέ δεν παραδέχτηκε πως το ποσό βγήκε βάσει νόμου αν και η εμπειρία του θα έπρεπε να του είχε προσφέρει αυτή τη γνώση το λιγότερο. Τουναντίον, πρότεινε μελέτη – κατασκευή με τα χρήματα αυτά, κάτι που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να γίνει αφού το Πρόγραμμα Τρίτσης δεν προβλέπει κατασκευή. Δεν το ήξερε; Δεν ήθελε να το πει; Οι εντυπώσεις κέρδισαν!

Ο Αλέξανδρος Πνευματικός υπεραμύνθηκε μιας προμελέτης αξίας 5 χιλιάδων ευρώ η οποία έχει ήδη απορριφθεί από το ΚΑΣ στηλιτεύοντας το ποσό και μη αναγνωρίζοντας πως προκύπτει βάσει νόμου.

Παναγιώτης Σπύρου και Βιβή Τσέκου παρέμειναν σταθεροί στις θέσεις τους, θέσεις απόρριψης και άρνησης βασιζόμενοι κι αυτοί στο υπέρογκον του ποσού, αλλά η δική τους στάση ήταν αναμενόμενη.

Ο Παναγιώτης Λαμπρινός μίλησε για «ψευτοδιλήμματα» προσπαθώντας να πείσει πως η άρνηση δεν αναιρεί το έργο, επικαλούμενος και αυτός το αφήγημα περί ποσού υπέρογκου.

Ο Μαρίνος Κονδύλης, σύμβουλος εκ της Αρχαίας και δικηγόρος με γνώσεις νομικές, δεν αναγνώρισε το εκ νομοθεσίας ποσό, έκανε λόγο για «πολλά λεφτά» και καταψήφισε.

Ακούστηκαν ακόμα προτάσεις την μελέτη να την κάνει η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου όταν όλοι γνωρίζουν την αδυναμία της λόγω έλλειψης επιστημόνων, την πιστοποίησε εκ νέου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Ουδείς τόλμησε απλά να πει όχι! Επέλεξαν όλοι τους τα ευχολόγια και προτάσεις χωρίς βάση.  

Κι αυτό θα μετρηθεί μελλοντικά όπως και η στάση του καθενός στο συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο. 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz