Connect with us

Επικαιρότητα

ΗΠΑ: Το χάπι της Pfizer πήρε άδεια επείγουσας χρήσης – Η πρώτη θεραπεία στο σπίτι για τον κορονοϊό

Published

on

Μετά τον ΕΜΑ και ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ εξέδωσε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για το αντιιικό χάπι της Pfizerκαθιστώντας το ως την πρώτη κατ’ οίκον θεραπεία για τον κορονοϊό. Αναμένεται να γίνει σημαντικό εργαλείο για την καταπολέμηση της ταχέως εξαπλούμενης μετάλλαξης Όμικρον.

Ο οργανισμός είπε ότι ενέκρινε το από του στόματος φάρμακο για επείγουσα χρήση για τη θεραπεία της ήπιας έως μέτριας βαρύτητας νόσου σε ενήλικες και παιδιά ασθενείς ηλικίας 12 ετών και άνω, βάρους τουλάχιστον 40 κιλών οι οποίοι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για εξέλιξη σε σοβαρή COVID-19.

Η Pfizer υπέβαλε στοιχεία την περασμένη εβδομάδα από τη μελέτη της σε 2.250 άτομα που επιβεβαίωσαν τα ελπιδοφόρα πρώιμα αποτελέσματα του χαπιού της κατά του ιού: Το φάρμακο μείωσε τις συνδυασμένες εισαγωγές στο νοσοκομείο και τους θανάτους κατά περίπου 89% στους ενήλικες υψηλού κινδύνου όταν ελήφθη αμέσως μετά τα αρχικά συμπτώματα της COVID-19.

“Αυτή η εξουσιοδότηση παρέχει ένα νέο εργαλείο για την καταπολέμηση της COVID-19 σε μια κρίσιμη στιγμή της πανδημίας καθώς εμφανίζονται νέες παραλλαγές και υπόσχεται να καταστήσει την αντιική θεραπεία πιο προσιτή σε ασθενείς που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εξέλιξης σε σοβαρή COVID-19“, δήλωσε η Patrizia Cavazzoni. διευθύντρια του Κέντρου Αξιολόγησης και Έρευνας Φαρμάκων του FDA.

Το φάρμακο διατίθεται μόνο με ιατρική συνταγή και θα πρέπει να ξεκινά το συντομότερο δυνατό μετά τη διάγνωση της COVID-19 και εντός πέντε ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων, ανέφερε ο οργανισμός.

H θεραπεία θα κυκλοφορήσει στην αγορά ως Paxlovid.

Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι μπορεί να έχει 180.000 θεραπείες έτοιμες για αποστολή φέτος και σχεδιάζει να παράγει τουλάχιστον 80 εκατομμύρια το 2022. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ήδη εξασφαλίσει 10 εκατομμύρια θεραπείες του χαπιού της Pfizer για 5,29 δισεκατομμύρια δολάρια.

pfizer χαπι

Διατηρεί την ισχύ του έναντι της μετάλλαξης Όμικρον

Ξεχωριστές εργαστηριακές δοκιμές δείχνουν ότι το φάρμακο διατηρεί την ισχύ του έναντι της μετάλλαξης Όμικρον, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η Pfizer δοκίμασε το αντιικό φάρμακο έναντι μιας ανθρωπογενούς έκδοσης μιας βασικής πρωτεΐνης που χρησιμοποιεί η Όμικρον για να αναπαραχθεί.

Πηγή:thetoc.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz