Connect with us

Ελλάδα

Ηλεκτρο-κινηθείτε με 6€ την ώρα στον δήμο Βάρης – Βουλιαγμένης

Published

on

Ξεκίνησε η λειτουργεία των κοινόχρηστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στο δημοτικό πάρκο του Δήμου Βουλιαγμένης σας περιμένουν τρία ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα του που μπορείτε να ενοικιάσετε με μόνο 6€ ευρώ την ώρα και μάλιστα να «ξεκλειδώσετε» το αυτοκίνητο μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής στο κινητό.

Εκεί καταθέτετε την ταυτότητα και το δίπλωμα σας και στη συνέχεια αγοράζοντας χρόνο μπορείτε να απολαύσετε την ηλεκτροκίνηση.

Η πράσινη αυτή σκέψη που έγινε πράξη, είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωσταντέλλος , είναι μια δράση που έχει δοκιμαστεί στην Αμερική και στην Ευρώπη όπου η λειτουργία των κοινόχρηστων αυτοκινήτων έχει τύχει μεγάλης αποδοχής και λειτουργεί κατά τα πρότυπα της χρήσης των ηλεκτρικών πατινιών άλλα και ποδηλάτων.

Στον δήμο υπάρχει ήδη ένας σταθμός φόρτισης με διπλούς φορτιστές ενώ πολύ σύντομα- έως το τέλος του χρόνου– όπως ανέφερε ο δήμαρχος θα εξαπλωθεί ένα δίκτυο, αρχικά, εννέα σταθμών στην πόλη και στις δημοτικές ενότητες ούτως ώστε να μπορεί οποιοδήποτε το επιθυμεί να φορτίσει το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο.

Σκοπός της δημοτικής Αρχής είναι να φέρει τον κόσμο σε επαφή με την ηλεκτροκίνηση για αυτό και ο δήμος επιδοτεί από τα έσοδα του την νέα λειτουργία των κοινόχρηστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Πηγή: dokari.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz