Connect with us

Επικαιρότητα

Ηλίας Μόσιαλος: Ποιοι θα χρειαστούν τρίτη δόση εμβολίου – Πότε βλέπει το τέλος της πανδημίας

Published

on

Ηλίας Μόσιαλος: Ποιοι θα χρειαστούν τρίτη δόση εμβολίου - Πότε βλέπει το τέλος της πανδημίας

Για τις τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε ο Ηλίας Μόσιαλος. Ο καθηγητής του LSE αναφέρθηκε στην εξάπλωση του νέου επιδημιολογικού κύματος και την σημασία χορήγησης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Ηλίας Μόσιαλος είπε ότι, το νέο κύμα της πανδημίας αφορά σε πολίτες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος που δεν έχουν πρόσβαση στον εμβολιασμό.

Επιπλέον, τόνισε ότι το νέο επιδημιολογικό κύμα θα πλήξει κυρίως ανεμβολίαστους και σε πολύ μικρό ποσοστό εμβολιασμένους οι οποίοι, είτε θα είναι  ανοσοκατασταλμένοι  είτε θα ανήκουν σε πολύ ευάλωτες ομάδες. Για αυτές τις κατηγορίες εμβολιασμένων πολιτών, ο κ. Μόσιαλος πρόταξε την ανάγκη της χορήγησης αναμνηστικής δόσης. «Πρέπει να προγραμματιστεί η 3η δόση αναμνηστική δόση για τους ανοσοκατασταλμένους, όπως ήδη γίνεται σε άλλες χώρες», σημείωσε.

Όπως ανέφερε, η 3η δόση θα πραγματοποιηθεί με εμβόλια της Pfizer και της Moderna, αλλά αυτό δεν ενέχει κίνδυνο για όσους εμβολιάστηκαν αρχικά με mRNA εμβόλιο. «H μίξη των εμβολίων μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη απόκριση στην ανοσία, να μην μας προβληματίζει αυτό», τόνισε.  Για την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας, ο Ηλίας Μόσιαλος έκανε λόγο για υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων, σε σχέση με τις άλλες χώρες. Όπως σημείωσε, στην Ελλάδα εμβολιάστηκε το 56% του πληθυσμού, ενώ στους ενήλικες αυτό το ποσοστό φτάνει στο 68%. Για τον εμβολιασμό των παιδιών, ο καθηγητής απάντησε «Μπορεί να δούμε μεγάλη διασπορά του ιού στα παιδιά. Αν εμβολιαστούν όμως οι μεγαλύτεροι θα προστατεύσουν τα παιδιά».

Τέλος, ο κ. Μόσιαλος εκτίμησε ότι, από τον ιό, θα απαλλαγούν οι χώρες υψηλού εισοδήματος γύρω στις αρχές του 2022. «Αν δεν υπάρξει μετάλλαξη που μεταδίδεται περισσότερο από τη Δέλτα και σπάει σε μεγαλύτερο ποσοστό το τείχος ανοσίας, οι ανεπτυγμένες χώρες θα τελειώσουν με τον ιό στις αρχές του νέου έτους . Πρέπει να φροντίσουν να στείλουν εμβόλια σε κράτη με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες», υπογράμμισε.

Πηγή:madata.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz