Connect with us

Κόσμος

Ζελένσκι: Είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις με Πούτιν – Τρίτος Παγκόσμιος σε περίπτωση που αποτύχουν

Published

on

Πιστεύω ότι χωρίς διαπραγματεύσεις δεν μπορούμε να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο, δήλωσε ο Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Κυριακή ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά προειδοποίησε ότι αν αποτύχουν οι όποιες προσπάθειες διαπραγμάτευσης, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο αγώνας μεταξύ των δύο χωρών θα οδηγήσει σε «έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

«Είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις μαζί του. Ήμουν έτοιμος τα τελευταία δύο χρόνια. Και πιστεύω ότι χωρίς διαπραγματεύσεις δεν μπορούμε να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο», δήλωσε ο Ζελένσκι σε αποκλειστική συνέντευξη στο CNN.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν έρθει για να μας εξοντώσουν

«Αν υπάρχει έστω και 1% πιθανότητα να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο, νομίζω ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία (σ.σ. για διαπραγμάτευση). Πρέπει να το κάνουμε αυτό. Μπορώ να σας πω για το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων – ωστόσο σε κάθε περίπτωση, χάνουμε ανθρώπους σε καθημερινή βάση, αθώους ανθρώπους στο έδαφος», είπε.

Ο ουκρανός πρόεδρος ανέφερε πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν έρθει για να μας εξοντώσουν, να μας σκοτώσουν.

«Μπορούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να δώσουμε ένα ισχυρό χτύπημα, είμαστε σε θέση να αντεπιτεθούμε. Αλλά, δυστυχώς, η αξιοπρέπειά μας δεν πρόκειται να διαφυλάξει τις ζωές μας. Έτσι, νομίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε μορφή, κάθε ευκαιρία προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης, τη δυνατότητα συνομιλίας με τον Πούτιν. Αλλά αν αυτές οι προσπάθειες αποτύχουν, αυτό θα σήμαινε ότι πρόκειται για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», είπε.

 

Πηγή:in.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz