Connect with us

Ελλάδα

Ζακ Κωστόπουλος: Σε Επιτροπή της Ευρωβουλής η υπόθεση – Έγινε δεκτό το αίτημα της οικογένειας

Published

on

Η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημα της οικογένειας του ακτιβιστή, Ζακ Κωστόπουλου, να μην κλείσει η υπόθεση της δολοφονίας του, και την παρέπεμψε προς περαιτέρω επεξεργασία στην Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα (LIBE).

 

Η Ελένη Κωστοπούλου, μητέρα του Ζακ, ζητούσε από τους ευρωβουλευτές να χρησιμοποιήσουν την εξουσία τους, για να σταματήσουν τις πρακτικές που αντιβαίνουν στη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη και να διασφαλίσουν τον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.

 

Στη σύνοψη της αναφοράς τής Ελένης Κωστοπούλου προς το Ευρωκοινοβούλιο, αναφερόταν:

 

«Η αναφέρουσα κάνει λόγο για τη δολοφονία του γιου της. Δηλώνει ότι υπάρχει βίντεο, που δείχνει τον βάναυσο και απάνθρωπο τρόπο με τον οποίο τέσσερις αστυνομικοί και δύο πολίτες φέρθηκαν στον γιο της, κλωτσώντας, χτυπώντας και σέρνοντάς τον στο πεζοδρόμιο, ενώ εκείνος αιμορραγούσε, δεν μπορούσε να ανασάνει και χρειαζόταν άμεσα ιατρική φροντίδα.

 

»Του είχαν σφίξει τόσο πολύ τις χειροπέδες, που οι διασώστες δεν μπορούσαν να τις κόψουν, ενώ δεν καταβλήθηκε καμία προσπάθεια για την ανάνηψή του».

«Οι αστυνομικοί αθωώθηκαν – Η αστυνομική βία αυξήθηκε»

 

Προσθέτει, μάλιστα, ότι τρεις ιατροδικαστικές εκθέσεις κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα χτυπήματα που δέχτηκε ο γιος της προκάλεσαν τον θάνατό του.

 

Και καταγγέλλει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί αθωώθηκαν και πως η αστυνομική βία και η άσκοπη χρήση βίας έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις στην Ελλάδα.

 

Ως εκ τούτου, ζητεί από τους ευρωβουλευτές να χρησιμοποιήσουν την εξουσία τους «για να σταματήσουν αυτές τις πρακτικές, που αντιβαίνουν στη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη, και να διασφαλίσουν τον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας», προσθέτοντας ότι είναι πρόθυμη να παρουσιάσει η ίδια την αναφορά της στην Επιτροπή Αναφορών.

 

Σημειώνεται πως οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου βρέθηκαν σήμερα, Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, όπου εξετάστηκε στην αρμόδια επιτροπή η αναφορά που έκαναν για τη δολοφονία του παιδιού τους.

 

 

 

 

Πηγή: in.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz