Connect with us

Ελλάδα

Εύκολοι τρόποι να ξεστολίσετε το δέντρο

Published

on

Οι γιορτές έφτασαν στο τέλος τους κι εσείς καλείστε να κάνετε αυτό που ευχαρίστως θα αποφεύγατε αν είχατε τη δυνατότητα: το ξεστόλισμα.

Είναι μια διαδικασία κουραστική και χρονοβόρα καθώς θα πρέπει μπάλες, στολίδια, διακοσμητικά να αποθηκευτούν με τάξη προκειμένου να τα χρησιμοποιήσετε και του χρόνου.

Πάρτε βαθιές ανάσες λοιπόν, προμηθευτείτε χαρτόκουτα που θα χωράνε στην αποθήκη και παράλληλα όλα τα στολίδια, και ξεκινήστε το ξεστόλισμα.

Για να γίνει σχετικά εύκολα και με τάξη, λάβετε υπόψιν τα εξής:

Σωστή οργάνωση

Μην βιαστείτε να ξεκρεμάσετε όλα τα στολίδια από το δέντρο χωρίς να τα τακτοποιείτε. Για παράδειγμα, ξεκινήστε με τις μπάλες τις οποίες θα βάλετε σε κουτιά, στη συνέχεια με τα στολίδια ( πάνινα, χειροποίητα), τυχόν διακοσμητικά λουλούδια, το αστέρι, και τελευταία τα φωτάκια.

Ξεκαθάρισμα

Στολίδια που έχουν φθαρεί ή δεν θα χρησιμοποιήσετε μην τα αποθηκεύετε. Είναι βέβαιο ότι και του χρόνου πάλι στο κουτί θα μείνουν οπότε ανακυκλώστε τα.

Φωτάκια

Τυλίξτε τα φωτάκια με τέτοιο τρόπο ώστε την επόμενη φορά να μπορείτε να τα τυλίξετε στο δέντρο. Αν κάποια έχουν καεί σημειώστε το κολλώντας ένα αυτοκόλλητο ώστε ν α θυμάστε ότι δεν λειτουργούν όλα.

Κουτιά

Καλό είναι να αποφεύγετε να ρίχνετε τα στολίδια χύμα σε ένα μεγάλο κουτί. Αντίθετα επιλέξετε κουτιά ( των παπουτσιών είναι πολύ πρακτικά) για να αποθηκεύσετε πάνινα ή ξύλινα στολίδια, φωτάκια, ακόμα και μικρές διακοσμητικές μπάλες.

Αν δεν έχετε τόσο κουτιά ή σας πιάνουν πολύ χώρο, χρησιμοποιείστε χαρτιά περιτυλίγματος μαλακό ( αυτά που χρησιμοποιούν για να μη σπάσουν τα γυάλινα σκεύη).

Αυτοκόλλητα

Με όποιο τρόπο κι αν επιλέξετε να αποθηκεύσετε τα στολίδια, μην παραλείψετε το εξής: να τοποθετείτε αυτοκόλλητα έξω από κάθε κουτί και κούτα. Με τον τρόπο αυτό θα ξέρετε τι υπάρχει σε κάθε κουτί όταν του χρόνου θα έρθει η ώρα να ξαναστολίσετε.

Στεφάνια

Διακοσμητικά στεφάνια και γιρλάντες αποθηκεύονται εύκολα σε πλαστικές σακούλες σκουπιδιών.

Οι σακούλες είναι επίσης πρακτικές και για να καλύψετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σε περίπτωση που δεν έχετε κρατήσει την αρχική του συσκευασία.

Extra tip: Είναι πιθανό ορισμένα από τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά ( δες Αη Βασίληδες) να έχουν μπαταρίες. Μην ξεχάσετε λοιπόν να τις αφαιρέσετε.

Μόλις ετοιμάσετε τις κούτες και πριν τις κλείσετε, ελέγξτε με προσοχή όλο το σπίτι μην τυχόν και έχει ξεμείνει κάποιο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό.

Μόλις αδειάσει ο χώρος, ξεσκονίστε, σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα κι αφού βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μείνει χρυσόσκονη μπορείτε να τακτοποιήσετε τα πράγματα.

mothersblog.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz