Connect with us

Επικαιρότητα

Εφοδος Τσιόδρα στην κλινική στο Περιστέρι – Φακέλους ασθενών και το πόρισμα ζήτησε ο εισαγγελέας

Published

on

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, όπου εντοπίστηκαν πολλά κρούσματα κορωνοϊού σε ασθενείς και εργαζόμενους.

Σήμερα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών που έχει αναλάβει την έρευνα για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, σε βαθμό κακουργήματος, ζήτησε τους φακέλους νοσηλείας όλων των ασθενών της κλινικής «Ταξιάρχαι».

Με εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Βαγγέλη Ιωαννίδη, η κλινική καλείται να διαβιβάσει στον Εισαγγελέα Νίκο Αντωναράκο όλους τους φακέλους των ασθενών κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επιπρόσθετα, ο κ. Αντωναράκος θα λάβει καταθέσεις μαρτύρων, ώστε να διακριβώσει αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα εξειδικευμένα μέτρα για την προστασία νοσηλευτικού προσωπικού και νοσηλευομένων από την διασπορά του κορωνοϊού.

Σημειώνεται πως σήμερα μετέβη στην κλινική κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία και να συντάξει πόρισμα με τα ευρήματα. Στη συνέχεια θα παραδώσει το πόρισμα στον εισαγγελικό λειτουργό που ερευνά την υπόθεση, ώστε να κρίνει αν θα πρέπει -ή όχι- να αποδώσει ποινικές ευθύνες στους υπεύθυνους της κλινικής.

Έφοδος Τσιόδρα στην κλινική – Βρέθηκαν 37 κρούσματα

Από τους 226 ασθενείς και εργαζόμενους στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, οι 37 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 17 είναι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους. 

Οι 17 ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό μεταφέρθηκαν σε άλλες δομές υγείας. Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι ασθενείς που δεν είναι θετικοί στον ιό παρακολουθούνται και έχουν λάβει χημειοπροφύλαξη.  

“Είναι σημαντική επιδημία σε ένα χώρο αυξημένου κινδύνου. Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, είμαστε κοντά τους για να σταματήσει το κακό”, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για covid – 19 Σωτήρης Τσιόδρας που βρέθηκε νωρίτερα στη συγκεκριμένη κλινική.

Πηγή:madata.gr


Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz