Connect with us

Ελλάδα

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Ανοιχτό το ενδεχόμενο ολιγοήμερης παράτασης – Πότε πληρώνεται

Published

on

Από τις 25 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές για το 1,5 δισ. ευρώ της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5. 

Περισσότερες από 211.000 αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχουν ήδη υποβληθεί για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, το ελάχιστο ποσό ενίσχυσης από την οποία ανέρχεται στα 1.000 ευρώ.

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ λήγει κανονικά την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, ώστε οι πληρωμές προς τους δικαιούχους να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, μιλώντας σήμερα στο MEGA, o υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είπε πως από την επιστρεπτέα 5 αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 400.000 επιχειρήσεις ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ολιγοήμερη παράταση, αλλά μόνο αν υπάρχει σημαντικός αριθμητικός δυνητικών δικαιούχων που δεν έχουν κάνει αίτηση.

«Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 211.000 αιτήσεις και, αν υπάρξει ένας σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων που δεν έχουν κάνει αίτηση ως την Παρασκευή, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο μιας μικρής παράτασης» είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται πως το ποσό αυτό δεν συμψηφίζεται με την ενίσχυση που ενδεχομένως έλαβαν οι δικαιούχοι από προηγούμενο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Ωστόσο, οι ενισχύσεις από προηγούμενο κύκλο του χρηματοδοτικού σχήματος ενσωματώνονται στον αλγόριθμο, βάσει του οποίου θα υπολογιστεί το ύψος της ενίσχυσης από τον 5ο κύκλο.

Ο εν εξελίξει κύκλος καλύπτει και νέες επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν έως και τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε επίσης την πρόθεση για την υλοποίηση και 6ου κύκλου επιστρεπτέας προκαταβολής τον Μάρτιο, ανεξάρτητα από τις υγειονομικές εξελίξεις. «Ανεξάρτητα από το αν αποκατασταθεί εν μέρει ή στο σύνολό της η λειτουργία της αγοράς η Κυβέρνηση θα είναι παρόν για να συνεχίσει να στηρίζει τις επιχειρήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz