Connect with us

Ελλάδα

Επικίνδυνες εστίες κορονοϊού τα δικαστήρια και τα Μέσα Μεταφοράς

Published

on

Η κατάσταση με την πανδημία έχει φτάσει στο «κόκκινο». Χαρακτηριστικό είναι πως κυβερνητικά στελέχη δεν αποκλείουν ένα ακόμα lockdown.

Ωστόσο ο μόνος τρόπος να ανατραπεί το υπάρχον σκηνικό είναι να χτυπηθούν οι βασικές εστίες μετάδοσης του ιού.

Αυτή τη στιγμή μεγάλος κίνδυνος ελλοχεύει στα δικαστήρια και τα Μέσα Μεταφοράς. Το συμπέρασμα, ωστόσο δεν είναι αυθαίρετο αλλά τεκμηριώνεται από τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του Newsbomb.gr το οποίο αναδεικνύει τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη.

Καθημερινά χιλιάδες πολίτες είναι σαν «σαρδέλες» ο ένας πάνω στον άλλο για να πάνε στις δουλειές τους. Μάλιστα δεν λείπουν και οι τσακωμοί για την χρήση μάσκας με τους οδηγούς των λεωφορείων να παίζουν τον ρόλο «διαιτητή».

Η κατάσταση προκαλεί μεγάλους υγειονομικούς κινδύνους για τους εργαζόμενους και για το επιβατικό κοινό.

«Περιμένουμε ακόμα και 4 λεωφορεία για να πάμε στην δουλειά μου λόγω της κατάστασης που επικρατεί και είναι ο ένας πάνω στον άλλο» ανέφεραν οι πολίτες.

Με τα κρούσματα του κορονοϊού μέρα με τη μέρα να έχουν αυξητική τάση και τις εικόνες συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να είναι ακόμα έντονες, η κυβέρνηση αποφάσισε να κυκλοφορήσουν περισσότερα από 100 ΚΤΕΛ στους δρόμους της Αττικής, καλύπτοντας τις 30 από τις συνολικά 60 λεωφορειακές γραμμές που είχαν προγραμματιστεί να ενισχυθούν.

Διαβάστε: Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Υγειονομική «βόμβα» τα ΜΜΜ – Οργισμένοι και ανήσυχοι οι πολίτες

Από την άλλη, σε παρόμοια κατάσταση είναι και οι δικαστικές αίθουσες κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στην πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων.

Τις εικόνες από τους στενούς διαδρόμους και τις μικρές αίθουσες, που γέμισαν κόσμο στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά κατέγραψε το dikastiko.gr.

Σημειώνεται ότι οι κανόνες για τα δικαστήρια αναφέρουν ότι πρέπει να υπάρχει απόσταση 1,5 μέτρου ανά άτομα και έως 15 άτομα μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Η Πολιτεία πρέπει να δράσει. Δεν αρκεί μόνο να καταργεί πτυχές της καθημερινότητας αλλά οφείλει να διασφαλίζει πως σε αυτές που παραμένουν εν ισχεί να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα. Ειδάλλως θα γίνουμε… Ιταλία!

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz