Connect with us

Επικαιρότητα

Επιδότηση στεγαστικών δανείων: Πως θα πάρετε πάνω από 5.400 ευρώ – Αιτήσεις από τον Αύγουστο

Published

on

Ακόμη και περισσότερα από 5.400 ευρώ μπορεί να εισπράξει ένας δανειολήπτης ο οποίος εξυπηρετεί κανονικά το δάνειό του στην τράπεζα.  Η πρώτη πολιτική οικονομικής ενίσχυσης των πολιτών που εξυπηρετούν κανονικά τις τραπεζικές τους υποχρεώσεις είναι αρκετά “γενναιόδωρη”.

Με υψηλά εισοδηματικά κριτήρια –υψηλότερα από ότι φαίνονται καθώς με βάση τον ορισμό που ενσωματώνεται στο νομοσχέδιο αφαιρούνται φόροι και κρατήσεις- η επιδότηση μπορεί να φτάσει στα 600 ευρώ τον μήνα και για διάστημα 9 μηνών: σύνολο επιδότησης 5.400 ευρώ δηλαδή. Αν μάλιστα η υποχρέωση του δανειολήπτη είναι “σπασμένη” σε περισσότερα δάνεια, τότε το πλαφόν των 600 ευρώ μπορεί να σπάσει προς τα πάνω καθώς –και πάλι όπως προκύπτει από το νομοσχέδιο- υπολογίζεται ανά οφειλή και όχι ανά δανειολήπτη. Συμπέρασμα:

Τον Αύγουστο ενεργοποιείται η πλατφόρμα για την χορήγηση της επιδότησης και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Κυρίως όσοι εξυπηρετούν κανονικά τα δάνειά τους, έχουν κάθε λόγο να υποβάλλουν αίτηση καθώς εφόσον αυτή γίνει δεκτή –κάτι που αναμένεται να συμβεί για τουλάχιστον 230.000 δανειολήπτες- αφού με αυτό τον τρόπο θα “υποχρεώσουν” το κράτος να τους πληρώνει από το 70% έως και το 90% της συνολικής υποχρέωσής τους στην τράπεζα.

Πηγή:thetoc.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz