Connect with us

EDITOR

Επίσκεψη Π.Γερουλάνου & Β.Νανόπουλου στο μουσείο Αρχαίας Κορίνθου (video)

Published

on

Σε ένα μικρό διάλειμμα από τις εργασίες του επιστημονικού συνεδρίου για αιρετούς, τεχνοκράτες & στελέχη οικονομικής διοίκησης  ΟΤΑ με θέμα «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ’’ που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», ο πρώην υπουργός Τουρισμού & Πολιτισμού κος  Παύλος Γερουλάνος και ο δήμαρχος Κορινθίων κος Βασίλης Νανόπουλος επισκέφθηκαν το μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου για να δουν για άλλη μια φορά τους δίδυμους Κούρους της Τενέας.

Δείτε το σχετικό video:

Επίσκεψη Π.Γερουλάνου & Β.Νανόπουλου στο μουσείο Αρχαίας Κορίνθου

Επί υπουργίας του κου Γερουλάνου είχε γίνει η παράδοση των δίδυμων κούρων στο μουσείο που αποτελούσαν προϊόν αρχαιοκαπηλίας και οι οποίοι εντοπίστηκαν σε περιοχή της Κορινθίας.

Πρόκειται για μοναδικά έργα της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής και συγκεκριμένα για αγάλματα δύο κούρων που χρονολογούνται προς το τέλος του 6ου αιώνα π.Χ.

Επίσκεψη Π.Γερουλάνου & Β.Νανόπουλου στο μουσείο Αρχαίας Κορίνθου

Επίσκεψη Π.Γερουλάνου & Β.Νανόπουλου στο μουσείο Αρχαίας Κορίνθου

Ο ένας έχει ύψος 1,82 μέτρα και ο δεύτερος είναι λίγο μικρότερος, με ύψος 1,78 μέτρα και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, ένα από τα στοιχεία της μοναδικότητάς τους είναι ότι πρόκειται για δύο πανομοιότυπα έργα με κοινά χαρακτηριστικά προσώπου. Φέρουν φθορές από σκαπτικό μηχάνημα και οι επιφάνειες μαρτυρούν ότι τα σπασίματα είναι πρόσφατα.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz