Connect with us

Ελλάδα

Επίδομα 800 ευρώ: Εκπνέει η προθεσμία για την αίτηση – Πότε ξεκινούν οι πληρωμές

Published

on

Σήμερα, Τρίτη 24 Νοεμβρίου, είναι η τελευταία ημέρα της 10ήμερης προθεσμίας που έχει δώσει το υπουργείο Εργασίας για να ολοκληρωθούν οι δηλώσεις των κλειστών επιχειρήσεων

Το χρονοδιάγραμμα ήταν τέτοιο ώστε να ξεκινήσουν νωρίτερα οι πληρωμές των αποζημιώσεων του Νοεμβρίου, που θα υπολογιστούν επί του ποσού των 800 ευρώ, δηλαδή 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας, η πληρωμή των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή τον Νοέμβριο θα ξεκινήσει την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

Αντίθετα, οι δηλώσεις εργοδοτών και εργαζομένων από πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ, ολοκληρώνονται στις 7 Δεκεμβρίου, ενώ η πληρωμή των αποζημιώσεων επί των 800 ευρώ για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που πλήττονται θα γίνει μετά τις 7 Δεκεμβρίου.

Τα ποσά ανά περιοχή και κλάδο

Ειδικά για τον μήνα Νοέμβριο κι επειδή το lockdown ήρθε «σπαστά» ανά Περιφέρεια, ανά κλάδο και αμέσως μετά σε εθνικό επίπεδο, υπάρχουν επιχειρήσεις που είναι πληττόμενες για μερικές ημέρες στις αρχές Νοέμβρη και κλειστές από τις 7/11 και μετά, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι των εν λόγω επιχειρήσεων θα εισπράξουν – με τον υπάρχοντα προγραμματισμό – την αποζημίωση που δικαιούνται σε δυο φάσεις:

  • Από την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και έως τις 3 Δεκεμβρίου το αργότερο θα λάβουν το μεγαλύτερο τμήμα της αποζημίωσης που αντιστοιχεί στην χρονική περίοδο του lockdown (7/11 – 30/11).
  • Μετά τις 7 Δεκέμβρη θα λάβουν το τμήμα της αποζημίωσης που αντιστοιχεί στις πρώτες ημέρες του Νοέμβρη (για παράδειγμα 3/11 – 6/11) για τις οποίες η επιχείρηση θεωρείται πληττόμενη.

Αντίθετα, οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις ανοιχτές αλλά πληττόμενες θα λάβουν ολόκληρη την αποζημίωση τον Δεκέμβρη.

Σύμφωνα με διευκρίνιση του υπουργείου Εργασίας, οι επιχειρήσεις που έχουν ΚΑΔ ο οποίος εντός του Νοεμβρίου, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι πληττόμενος και στη συνέχεια για το υπόλοιπο του μήνα είναι κλειστός από δημόσια αρχή, υποβάλλουν ξεχωριστό έντυπο-δήλωση αναστολής για κάθε κατηγορία.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz