Connect with us

Ελλάδα

Επίδομα 534 ευρώ: Παρατείνονται και τον Ιανουάριο οι αναστολές – Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις

Published

on

534 ευρώ: Παρατείνεται η δυνατότητα των επιχειρήσεων να βγάλουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων είτε πρόκειται για πληττόμενες επιχειρήσεις είτε για κλειστές επιχειρήσεις και για τον μήνα Ιανουάριο. 

Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι οι εργαζόμενοι που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής εργασίας και τον μήνα Ιανουάριο.

Ειδικότερα οι επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές με κρατική εντολή, οι πληττόμενες αλλά και αυτές που θα ανοίξουν με το σύστημα click away μπορούν να εντάξουν το προσωπικό τους σε αναστολή και τον Ιανουάριο του 2021 κάνοντας τις σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Έτσι οι εργαζόμενοι που θα μπουν σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους για άλλο έναν μήνα και θα πάρουν αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ για 30 ημέρες αναστολής δηλαδή 17,8 ευρώ για κάθε ημέρα αναστολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr η δήλωση στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ θα γίνει τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου.

Το ποσό θα καταβάλλεται αναλογικά με τις ημέρες που ο εργαζόμενος είναι σε κατάσταση αναστολής και το ημερήσιο ποσό διαμορφώνεται στα 17,8 ευρώ.

Όσοι εργαζόμενο στο παρελθόν έχουν υποβάλει δήλωση δεν χρειάζεται να προβούν σε νέα δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ). Αντίθετα, όσοι μπαίνουν για πρώτη φορά σε αναστολή, θα πρέπει να κάνουν τη σχετική δήλωση.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz