Connect with us

Ελλάδα

Επίδομα στέγασης έως 210 ευρώ

Published

on

Επίδομα στέγασης σε περίπου 300.000 νοικοκυριά πρόκειται να μοιράσει η κυβέρνηση. Το ποσό του επιδόματος θα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση με την οποία θα καθορίζονται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι του επιδόματος, καθώς και η διαδικασία για τη χορήγησή του που θα ξεκινήσει αμέσως μετά.

Τα κριτήρια

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που φαίνεται ότι έχουν «κλειδώσει» προβλέπουν:

  • Ετήσιο εισόδημα: Θα κινείται έως 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε επόμενο μέλος με ανώτατο πλαφόν εισοδήματος τα 21.000 ευρώ ετησίως.
  • Ακίνητη περιουσία: Το κριτήριο της ακίνητης περιουσίας αναμένεται ότι θα είναι ανάλογο με αυτό του κοινωνικού μερίσματος. Δηλαδή θα κυμαίνεται από 125.000 έως 185.000 ευρώ. Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό θα λαμβάνεται υπόψη ακίνητη περιουσία έως 125.000 ευρώ, προσαυξανόμενη κατά 20.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως τα 185.000 ευρώ.
  • Καταθέσεις: Το ύψος των καταθέσεων, τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων θα πρέπει να είναι έως 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, με προσαύξηση 3.500 για κάθε επόμενο μέλος και έως τα 21.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία θα είναι αντίστοιχη με εκείνη για το κοινωνικό μέρισμα, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα εισέρχονται με τους κωδικούς του Taxisnet για να υποβάλουν την αίτηση και θα πληροφορούνται άμεσα αν δικαιούνται ή όχι την επιδότηση. Το δικαίωμα στην καταβολή του επιδόματος θα ισχύει από την πρώτη ημέρα του επόμενου μήνα από την υποβολή της αίτησης.

Πως θα καταβάλλονται τα χρήματα

Για όσους πληρώνουν ενοίκιο, εφόσον το ακίνητο το οποίο ενοικιάζουν αποδεικνύεται μέσω taxis (ηλεκτρονικό μισθωτήριο) τα χρήματα θα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχουν δηλώσει στο Taxisnet.

Για όσους καταβάλλουν δόσεις δανείου τα χρήματα θα πιστώνονται στον λογαριασμό απ’ όπου εξυπηρετείται το δάνειο.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz