Connect with us

Επικαιρότητα

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Σχέδιο «δύο τετραγώνων» για αποφυγή επεισοδίων στα Εξάρχεια

Published

on

Ανησυχία στις ελληνικές αρχές στο ενδεχόμενο των αιφνιδιαστικών, περιμετρικών συγκεντρώσεων και  επιθέσεων για την επέτειο της δολοφονίας Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπως αυτή που συνέβη νωρίτερα το Σάββατο 5/12 στο Αστυνομικό τμήμα Κολωνού, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζουν ως «προεόρτια» σε όσα ενδεχομένως εξελιχθούν σήμερα.

Με βάση το παραπάνω, η ΕΛΑΣ προσπαθεί να οργανωθεί όσο καλύτερα γίνεται έχοντας προετοιμάσει σχέδιο για την πρόληψη και αποφυγή επεισοδίων.

Συγκεκριμένα, βασικό σημείο ενδιαφέροντος και προστασία παραμένουν τυπικά τα Εξάρχεια και ειδικότερα η περιοχή που έλαβε χώρα η δολοφονία Γρηγορόπουλου (Μεσολογγίου και Τζαβέλα).

Οι αρχές αναλυτικότερα, έχουν σχηματίσει δύο τετράγωνα ασφαλείας με το πρώτο να περικλείεται από τις οδούς Κωλέττη,  Εμμανουήλ Μπενάκη, Ανδρέα Μεταξά και Ζωοδόχου Πηγής, ακριβώς στη μέση αυτού είναι σημείο της δολοφονίας.

Το δεύτερο τετράγωνο είναι ακόμα πιο ευρύ, περικλείοντας τις οδούς Θεμιστοκλέους, Σόλωνος, Χαριλάου Τρικούπης και Αραχώβης.

Σύμφωνα με τις αρχές οι έλεγχοι που θα πραγματοποιούνται στο δεύτερο τετράγωνο θα είναι εντατικοί και θα αφορούν την άσκοπη μετακίνηση και το αν έχουν σταλεί SMS που να υποδεικνύουν σαφή αιτία για το λόγο που βρίσκεται κανείς στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης.

Όσον αφορά το απαγορευτικό συγκεντρώσεων άνω των 4 ατόμων, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης είχε από χθες προέβη σε διαταγή απαγόρευσης των συγκεντρώσεων-συναθροίσεων για λόγους δημόσιας υγείας, όπως ακριβώς είχε γίνει και στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ειδικότερα, λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.
Περίπου 5.000 χιλιάδες αστυνομικοί θα πραγματοποιήσουν αυτό τον σχεδιασμό ενώ θα χρησιμοποιηθούν Drones και ελικόπτερα προκειμένου οι επίγειες δυνάμεις  να κατευθύνονται από αέρος.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό στοιχείο αποτελεί παράλληλα το γεγονός πως οι αρχές θα επιστρατεύσουν και 6 αύρες για να χρησιμοποιηθούν εάν προκύψουν εστίες έντασης.

Πρόκειται για μια αστυνομική εγκατάσταση με τα συγκεκριμένα οχήματα ρίψης νερού να αναμένεται να τοποθετηθούν σε «σημεία ενδιαφέροντος» ώστε να διαλύονται άμεσα πιθανά καλέσματα σε περιοχές όπως το σημείο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, τα Χαυτεία, η πλατεία Κάνιγγος αλλά και τα Προπύλαια.

Την ίδια ώρα, στον φόβο των εκτάκτων επεισοδίων έχουν τοποθετηθεί παρατηρητές σε αστυνομικά τμήματα, ενώ έχει δημιουργηθεί κλοιός ασφαλείας σε δικαστικούς στόχους και εκκλησίες.

Πηγή: topontiki.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz