Connect with us

Επικαιρότητα

ΕΟΦ: Μη εγκεκριμένα τα 29 προϊόντα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο!

Published

on

Κατάλογο με τα μη εγκεκριμένα προϊόντα από ΕΟΦ, που διακινούνται μέσω διαδικτύου:

ARTROVEX, SUGANORM, RECARDIO, PSORIMILK, BIORETIN, GEMODERM, TINEDOL, BACTEFORT, NICOIN, FORTE LOVE, ALCOBARRIER, HONDROCREAM, DIETONUS, EROGAN, EL-MACHO, ONE TWO SLIM, CHOKOSLIM/CHOCOLATE SLIM, WELLTOX, REVOMUSCLE, BLACK-MASK, VALGOSOCKS, VALGUS PRO, COLLAMASK, MACHOMAN, VARICOBOOSTER, MAXISIZE, HAIR MEGASPRAY, FITOSPRAY, TONUS ELAST, 

Είναι προϊόντα που δεν διαθέτουν σχετική έγκριση του ΕΟΦ (ως φάρμακα) και δεν έχουν γνωστοποιηθεί ή πιστοποιηθεί βάσει των κείμενων διατάξεων (ως συμπληρώματα διατροφής, καλλυντικά και ιατροτεχνολογικά προϊόντα)!

Στις ιστοσελίδες μέσω των οποίων προωθούνται τα ανωτέρω προϊόντα δεν υπάρχουν τα στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου κυκλοφορίας αυτών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα προϊόντα προβάλλονται με θεραπευτικές ενδείξεις παραπέμποντας σε φάρμακο, χωρίς την σχετική έγκριση του ΕΟΦ.

Ο ΕΟΦ τονίζει να δίνουν οι καταναλωτές ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

1) Σε ιστοτόπους που ο καταναλωτής καλείται να αποστείλει συμπληρωμένη φόρμα επικοινωνίας ή να επικοινωνήσει με κάποιο τηλεφωνικό κέντρο, χωρίς να γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του εκάστοτε προϊόντος.

2) Σε ιστοτόπους που φαίνονται ως ελληνικοί, χωρίς απαραίτητα να είναι (η περιγραφή των προϊόντων και τα ανηρτημένα σχόλια «καταναλωτών» παρέχονται μεν στην ελληνική γλώσσα, αλλά είναι προφανές ότι προέρχονται από αυτόματη μετάφραση, καθώς περιέχουν σωρεία συντακτικών και ορθογραφικών λαθών).

3) Σε ιστοτόπους που προωθούν σκευάσματα με «θεαματικά» αποτελέσματα ενάντια σε ασθένειες (π.χ. καρκίνο, διαβήτη), τη σεξουαλική δυσλειτουργία, την αύξηση του σωματικού βάρους κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές του Διαδικτύου μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, και βέβαια δεν επιτρέπεται η πώληση φαρμάκων μέσω Διαδικτύου.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz