Connect with us

EDITOR

Εν μέσω πανδημίας…εκλογές! Η καθημερινότητα που προσπερνά τους επικεφαλής 

Published

on

Στο κόκκινο μπήκε στις  20 Φεβρουαρίου ο δήμος Κορινθίων και στο βαθύ κόκκινο 13  ημέρες μετά.  Η αύξηση του ιικού φορτίου όπως οι μετρήσεις των λυμμάτων δείχνουν είναι τεράστια, γίνεται λόγος ακόμα και για 2.500 κρούσματα ενεργά.  Κανείς δεν γνωρίζει τα δεδομένα της επόμενης μέρας. Εάν το lockdown παραταθεί και πέραν της 16ης Μαρτίου – για κάποιους είναι σίγουρο-. Πως θα επιβιώσουν οι επιχειρήσεις, τα καταστήματα, οι πολίτες που ζουν με το ελάχιστο βοήθημα της πολιτείας, οι άνεργοι.Πως θα κατορθώσουμε αλώβητοι και ψυχολογικά να βγούμε απο αυτόν τον παρατεταμένο εγκλεισμό.

Και όμως!

Για τους άρχοντες μας το θέμα περνά στα “ψιλα”. Οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Κορίνθου, οι επικεφαλής τους, ούτε μια λέξη δεν έχουν βρει να γράψουν για την κατάσταση που όλοι μας βιώνουμε. Ούτε μια παρέμβαση!  Ούτε μια έκκληση έστω προς τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα.Επιλέγουν την αντιπολίτευση και μάλιστα με σφοδρότητα. Επιλέγουν την πόλωση και την δημιουργία ενός εκλογικού σκηνικού ενώ οι κάλπες θα στηθούν σε 2,5 χρόνια! Για το καλό της πόλης και των δημοτών πάντα όμως η συγκυρία δεν είναι δυνατόν να προσπερνάται. Εν καιρώ πανδημίας οι επικεφαλής επιλέγουν να οξύνουν το λόγο τους, να μιλούν για σκάνδαλα, για έργα που  δεν θα γίνουν, για δήμαρχο που δεν μπορεί και για καταλληλότητα των ιδίων!

¨Τα έργα θα γίνουν με δημοτική αρχή Σταυρέλη” κομπάζει ο επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ, “δεν θέλουν και δεν μπορούν” συμπεραίνει ο πρώην δήμαρχος αφορμή της πλατείας έχοντας βεβαίως προσφύγει πολλάκις καθυστερώντας την ολοκλήρωσή της . Αδυνατούν να αφουγκραστούν την κοινωνία στην οποίαν απευθύνονται. Στις συνεχείς και καταγγελτικές τους παρεμβάσεις ελάχιστοι ανταποκρίνονται.

Η κοινωνία έχει σήμερα άλλα, σπουδαιότερα ζητήματα, ζητήματα επιβίωσης. Δεν μπορείς να μιλάς για σκάνδαλα, διαδικασίες που καθυστερούν και ανίκανη δημοτική αρχή σ έναν κόσμο που ανατράπηκε ολόκληρη η ζωή του.  Δεν μπορείς να δημιουργείς σκηνικό εκλογών με συνείδηση έναντι  του πολίτη που δεν γνωρίζει πότε και πως θα επανέλθει κοινωνικά και οικονομικά.  Τον εξαγριώνεις δεν τον κερδίζει! Γιατί του αποδεικνύεις πως ετούτη την κρίσιμη για εκείνον ώρα, κοιτάζεις μόνο τα δικά σου συμφέροντα. Τα εκλογικά! Το “όταν θα γίνω Δήμαρχος”!

Η επικοινωνιακή εκμηδένιση της πανδημίας στο δήμο Κορινθίων αποτελεί γεγονός. Διότι έτσι ισχυροποιείται το επιχείρημα της ανικανότητας της δημοτικής αρχής. Παράλληλα όμως ισχυροποιείται  και το επιχείρημα της αλαζονείας, της αποστασιοποίησης από την κοινωνία. Της ιδιοτέλειας.

Είναι βέβαιο πως ενδόμυχα οι επικεφαλής κάνουν το σταυρό τους που δεν εξελέγησαν! Θα ήταν Δήμαρχοι 17 μήνες με 11 από αυτούς σε πανδημία. Και δεν θα είχαν τη μοναδική ευκαιρία εκμεταλλευόμενοι την υγειονομική κρίση να μιλήσουν για ανικανότητα αρχής και να αντιπαραβάλλουν εαυτόν ως ικανούς, σε ιδανικές πάντα συνθήκες.

Ο τελευταίος λόγος ανήκει στην κοινωνία. Τις ¨τάσεις” της όμως θα έπρεπε  να τις κοιτάζουν όλοι.  Για να μην εκπλαγούν!

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz