Connect with us

EDITOR

“Σύρονται” στο μονοπάτι του Διόλκου Πετρίτσης – Πισιμίσης – Γκιολής και….Μητσοτάκης!

Published

on

Ο Αρχαίος Δίολκος κατασκευάστηκε αρχές του 6ου αιώνα για να ενώσει δυο κόλπους και να διευκολύνει το εμπόριο. Στα 2021 στο μονοπάτι του “σύρονται” όχι πλοία αλλά άνδρες πολιτικοί με στόχο… την καρέκλα;  – «Εντατικά» μαθήματα στον Τάσο Γκιολή από Πισιμίση– Πετρίτση – Για 2η φορά  ο Αντιπεριφερειάρχης «κάθεται στο σκαμνί» αυτή τη φορά αφορμή «Διόλκου» – Θα αντιδράσει; 

Η πρώτη φορά ήταν στις 12 Φεβρουαρίου όταν τα τεκταινόμενα στη Διώρυγα της Κορίνθου και οι ανακοινώσεις της Περιφέρειας είχαν οδηγήσει τον Περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Πετρίτση σ ένα δελτίο τύπου σκληρό όπου έκανε λόγο για έναν τρόπο διαχείρισης του ζητήματος προσβλητικό προς τους πολίτες. Μάλιστα η αναφορά είχε προσωποποιηθεί στον Αντιπεριφερειάρχη Τάσο Γκιολή με την αναφορά:  «Κύριε Αντιπεριφερειάρχα Κορινθίας αφήστε επιτέλους μόνο τις αυτοψίες , τις φωτογραφίες και τις επικοινωνιακές πομφόλυγες . Ασχοληθείτε σοβαρά με τα καθήκοντα σας και την ευθύνη της θεσμικής θέσης που κατέχετε.»

Ο Τάσος Γκιολής ουδέποτε απάντησε τουναντίον συνέχισε την ίδια πορεία αυξάνοντας μάλιστα και τις επισκέψεις και τις φωτογραφήσεις και τις αναφορές. Μια εξ αυτών στέκεται τώρα η αφορμή να επανέλθει ο Γιώργος Πετρίτσης μετά του Θάνου Πισιμίση αυτή τη φορά εγκαλώντας τον αντιπεριφερειάρχη για την παρουσία του στην Δημόσια Τηλεόραση, για τις αναφορές του στον Αρχαίο Δίολκο, την ιστορία και τις ενέργειες της περιφερειακής αρχής για την προστασία και ανάδειξή του , για την εικόνα που έδειξε η ΕΡΤ από τον ΔΙΟΛΚΟ.

«Η θλιβερή εικόνα του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κορινθίας κ.Γκιολή πριν λίγες ημέρες σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ1, απέδειξε την πλήρη άγνοια του για το συγκεκριμένο έργο. Η εικόνα… του κ.Γκιολή να διαβάζει από κείμενο το ιστορικό του Αρχαίου Διόλκου ήταν απολύτως προσβλητική για την Κορινθία και τη σημαντικότητα του εμβληματικού αυτού μνημείου. Η εικόνα… χορταριασμένων βράχων από τα τμήματα της παλαιάς διαδρομής του Αρχαίου Διόλκου που προβλήθηκε από την κάμερα της ΕΡΤ1 και έκανε το γύρο της Ελλάδας είναι απολύτως δυσφημιστική για τον πολιτιστικό πλούτο της Κορινθίας.

Το γεγονός ότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δεν είπε ούτε λέξη για το σημαντικό έργο Αποκατάστασης και Ανάδειξης του Αρχαίου Διόλκου, για το οποίο ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες δημοπράτησης του, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σηματοδοτεί ότι ούτε γνωρίζει τι πρόκειται να κατασκευαστεί εκεί, ούτε και φυσικά ενδιαφέρθηκε να μάθει!!!»

Στην κοινή ανακοίνωσή τους οι δυο σύμβουλοι προχωρούν μάλιστα σε…εντατικά μαθήματα προς τον Τάσο Γκιολή αναφέροντας όλα εκείνα τα στοιχεία που όπως λένε «όφειλε να γνωρίζει ήδη». «Η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή με πρωτεργάτη τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη και συγγραφέα για τον Αρχαίο Δίολκο Δρ. Απόστολο Παπαφωτίου, είχε καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για την ολοκλήρωση μιας δύσκολης, επίπονης και χρονοβόρας διαδικασίας ώστε το έργο «Προστασία-Αποκατάσταση και Ανάδειξη του Αρχαίου Διόλκου» να ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Οφείλει  ο κ.Γκιολής να γνωρίζει ότι το έργο της Ανάδειξης του Αρχαίου Διόλκου εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-2020 από τον Πέτρο Τατούλη, το 2019. Εκτός από το συγκεκριμένο έργο με την ίδια πράξη ένταξης εντάχθηκαν τα έργα:

  • «Στερέωση, Αποκατάσταση και Ανάδειξη Καταλοίπων του Αρχαίου Λιμένα Κεγχρεών».
  • Αποκατάσταση και Ανάδειξη της Ενετικής υδατογέφυρας στον Άσσο, Δήμου Κορινθίων».

Αντί λοιπόν ο κ.Γκιολής ως όφειλε να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κορινθίας στο πολιτιστικό και τουριστικό της προϊόν, με το μίζερο γνωστό τρόπο του αναφέρθηκε στο δήθεν 2% του τουριστικού προϊόντος που έρχεται στην Κορινθία, υπομονεύοντας την προσπάθεια που γίνεται από τους φορείς του τουρισμού της Κορινθίας και τους Δήμους σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, λόγω των επιπτώσεων που έχει φέρει η πανδημία στον τομέα του τουρισμού.

Ο κ.Γκιολής πάντως για μία ακόμη φορά δεν ξέχασε να αναφερθεί στον Πρωθυπουργό(!) κ.Κυριάκο Μητσοτάκη, προσπαθώντας να εμφανισθεί ως το «υπάκουο και καλό παιδί» της Νέας Δημοκρατίας, προσβάλλοντας το θεσμικό ρόλο του Πρωθυπουργού, τον οποίο χρησιμοποιεί ως «μαϊντανό» σε όλες ανεξαρτήτως τις δηλώσεις του. Τώρα πως εμπλέκεται ο κ.Πρωθυπουργός στο έργο του Αρχαίου Διόλκου, αυτό μόνο ο κ.Γκιολής μπορεί να το εξηγήσει!!! Θα πρέπει να κατανοήσει επιτελούς ο κ.Αντιπεριφερειάρχης ότι η θεσμική θέση που υπηρετεί απαιτεί σοβαρότητα, υπευθυνότητα και γνώση, χαρακτηριστικά τα οποία μέχρι σήμερα απουσιάζουν εντελώς από τις δημόσιες εμφανίσεις και δηλώσεις του.»

ΥΓ: Κατά πόσον αυτή η ανακοίνωση θα «ζυγιστεί» στο γραφείο του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ο οποίος ήδη έχει αφαιρέσει πολλές αρμοδιότητες από τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, είναι άγνωστο. Το σίγουρο είναι πως οι δυο υπογράφοντες σύμβουλοι με αυτήν την ανακοίνωση «δείχνουν δόντια» και προθέσεις θέτοντας ξεκάθαρα υποψηφιότητα για την θέση στις επόμενες κρίσεις και διαδικασίες.

 

 

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz