Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Ενιοποίηση παραλιακού μετώπου Κορίνθου-Λουτρακίου με υπογραφή Ν.Ταγαρά

Published

on

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Νίκος Ταγαράς ανακοίνωσε την δημοσίευση του ΦΕΚ αναφορικά με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία προβλέπονται παρεμβάσεις στα παραλιακά μέτωπα του Δήμου Κορινθίων και Λουτρακίου.
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (Β 7126/2022) η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την οποία ορίζονται οι Αναθέτουσες Αρχές και οι αναγκαίες διαδικασίες για την υλοποίηση του προγράμματος «Παρεμβάσεις σε αστικές περιοχές και στο κτιριακό απόθεμα» που είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το έργο «Ανάπλαση ενιαίου παραλιακού μετώπου μεταξύ Κορίνθου και Λουτρακίου» με Κύριους του Έργου το Δήμο Κορινθίων και το Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και Αναθέτουσα Αρχή τον «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟ ΑΕ ΑΟΤΑ».
Το ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται στα 12.000.000 € (συμπερ. ΦΠΑ).
Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράψαμε ανοίγει πλέον ο δρόμος για να ξεκινήσει η δημοπράτηση του εμβληματικού έργου της ανάπλασης του ενιαίου παραλιακού μετώπου μεταξύ Κορίνθου και Λουτρακίου. Πρόκειται για ένα έργο που με την υλοποίησή του θα βελτιώσει καθοριστικά τόσο το περιβάλλον όσο και την όψη των δύο πόλεων. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με 12.000.000 € οφείλει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025.
Ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, δήλωσε:
«Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ποσειδωνίας στην Κόρινθο και η ενοποίησή του με το παραλιακό μέτωπο του Λουτρακίου είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής ανάπλασης σε επίπεδο Δήμων πανελλαδικά και βασική συνιστώσα της προσπάθειάς μας για αναβάθμιση και ενοποίηση ολόκληρου του παραλιακού μετώπου της Κορίνθου από τα Βουναλάκια έως την Ποσειδωνία. Ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκο Ταγαρά, για την καθοριστική συμβολή του σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Πλέον μπορούμε να προχωρήσουμε στις ενέργειες δημοπράτησης του εμβληματικού αυτού έργου και να συνεχίζουμε να αλλάζουμε την εικόνα της Κορίνθου προς το καλύτερο.»
Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε:
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που με υπογραφή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Ταγαρά, μιλούμε πλέον για τη δημοπράτηση του σπουδαίου για το Λουτράκι και την Κόρινθο έργου της ανάπλασης και ενοποίησης του παραλιακού μετώπου. Τον ευχαριστούμε θερμά και είμαστε έτοιμοι σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων για να προχωρήσουμε στις αναγκαίες ενέργειες».

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz