Connect with us

Ελλάδα

Ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας οι δάσκαλοι

Published

on

Με το σύνθημα “όχι κάμερες στη τάξη” ο ΣΕΠΕ Κορινθίας διαμαρτύρεται για τις αλλαγές που ετοιμάζει το Υπ. Παιδείας. Με αιτήματα την απόσυρση του άρθρου 49, που αναμένεται να φέρει αύξηση των μαθητών στις τάξεις και όχι στις αλλαγές στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας των σχολείων οι δάσκαλοι προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας το μεσημέρι της Τρίτης 19 Μαΐου, στην είσοδο της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας.

Ο ΣΕΠΕ Κορινθίας σημειώνει ότι το άρθρο που θίγει μαθητές και δασκάλους είναι το άρθρο 49 που μιλά για αύξηση των μαθητών του δημοτικού και του νηπιαγωγείου στα 24 παιδιά συν 10% προσαύξηση που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 27 παιδιά τη τάξη. Αυτό ζητάνε να αποσυρθεί άμεσα και να ισχύσει τουλάχιστον το παλαιότερο που είναι στα 22 παιδιά. Το ιδανικό για τους ίδιους είναι 15 παιδιά το νηπιαγωγείο κ 20 παιδιά στο δημοτικό. 

Το δεύτερο είναι ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του σχολείου που βάζει μέσα τον σύλλογο γονέων και εκπρόσωπο του Δήμου. Εκεί είναι κάθετα αντίθετοι. Ο εσωτερικός κανονισμός το λέει κ η λέξη, είναι εσωτερικός δηλώνουν. “Ο σύλλογος γονέων κ ο δήμος είναι αρωγοί κ βοηθάνε το έργο μας, δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να μπουν στη διοίκηση και την οργάνωση του κανονισμού της λειτουργίας των σχολείων. Αυτό είναι μεγάλο λάθος κ θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα” σημειώνει η πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κορινθίας κα Ζερβού Ελένη.     

Όσο για τις κάμερες στα σχολεία όχι απλά είναι αντίθετοι αλλά δηλώνουν ότι δεν θα τις βάλουν. 

“Θεωρούμε ότι δεν πρέπει αν μπει κάμερα σε μια τάξη που υπάρχουν μαθητές για ευνόητους λόγους. Υπάρχει κ η αρχή προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που δεν έχει αποφανθεί ότι είναι νόμιμο να μπουν. Είναι μια πράξη παράνομη και γι αυτό και η τροπολογία που ψηφίστηκε από την Υπ. Παιδείας λέει ότι “δύναται” να βάλουμε κάμερες, δεν υποχρεούμαστε και δεν θα τις βάλουμε” δηλώνει χαρακτηριστικά η κα Ζερβού.

Ακούστε τι μας είπε στο ηχητικό που ακολουθεί.  

της Έφης Ροκανά

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz