Connect with us

Ελλάδα

Εμβόλιο Moderna: Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για την έγκρισή του

Published

on

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνέρχεται σήμερα με θέμα το εμβόλιο της εταιρείας Moderna κατά της Covid-19, σύμφωνα με ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής.

Ένας εκπρόσωπος της EMA είπε στο POLITICO ότι σε περίπτωση που το πάνελ καταλήξει σε γνώμη τότε, «θα στείλουμε ένα δελτίο τύπου το συντομότερο δυνατό μετά τη συνάντηση».

«Η συνεδρίαση της CHMP που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, θα παραμείνει προγραμματισμένη σε περίπτωση που η επιτροπή δεν λάβει απόφαση σήμερα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν μια άδεια έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο της Moderna στις 19 Δεκεμβρίου, ενώ η ΕΕ εξέδωσε άδεια υπό όρους για το εμβόλιο BioNTech / Pfizer στις 21 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συζητεί με τις Pfizer/Biontech την δυνατότητα παραγγελίας επιπλέον δόσεων του εμβολίου κατά της Covid-19, πέραν των 300 εκατομμυρίων δόσεων που προβλέπει το παρόν συμβόλαιο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει εάν υπάρχει τρόπος για την προσθήκη επιπλέον δόσεων σε αυτές που προβλέπει η συμφωνία που ήδη έχουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο της Moderna (mRNA-1273) έχει 94,1% αποτελεσματικότητα ως προς την πρόληψη της λοίμωξης COVID-19.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz