Connect with us

Ελλάδα

Εμβόλιο κορονοϊού: Σε τρίτη φάση δοκιμών και η γερμανική Curevac

Published

on

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Curevac ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά την τρίτη και τελευταία φάση των κλινικών δοκιμών μεγάλης κλίμακας για το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού.

“Η Curevac ξεκινά την παγκόσμια φάση 2b/3 των κλινικών δοκιμών της που είναι απαραίτητες για την αδειοδότηση του υποψήφιου εμβολίου της”, ανακοίνωσε η εταιρεία σήμερα το πρωί. “Ένας πρώτος εθελοντής στρατολογήθηκε”, πρόσθεσε.

Οι κλινικές δοκιμές τρίτης φάσης θα πραγματοποιηθούν στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική και σε αυτές θα συμμετάσχουν “περισσότεροι από 35.000” εθελοντές.

Η δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου της Curevac είχε ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου, με μια έρευνα που διεξήχθη στο Περού και τον Παναμά και τη συμμετοχή 690 εθελοντών. Τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, αλλά αναμένεται να δημοσιευθούν το τέταρτο τρίμηνο του 2021, διευκρίνισε η φαρμακοβιομηχανία.

Η εταιρεία διαθέτει δεκάδες εργαστήρια σε όλο τον κόσμο που αναπτύσσουν ένα εμβόλιο κατά της covid-19.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κρατήσει 225 εκατομμύρια δόσεις αυτού του εμβολίου και μπορεί να παραγγείλει έως και 180 εκατομμύρια ακόμη “μόλις το εμβόλιο αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό”.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz