Connect with us

Ζωή

Ελληνικό «άρωμα» στο Φεστιβάλ των Καννών

Published

on

Ανακοινώθηκε το επίσημο πρόγραμμα του 75ου Φεστιβάλ Καννών που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει νέες ταινίες από τους George Miller, David Cronenberg και Kelly Reichardt, την επιστροφή σκηνοθετών που είχαν κερδίσει Χρυσό Φοίνικα παλαιότερα, όπως ο Ruben Östlund, ο Kore-eda Hirokazu και οι αδελφοί Dardenne, ενώ επιβεβαιώθηκε και η παγκόσμια πρεμιέρα του «Elvis» και του «Top Gun: Maverick».

Εντονη και η ελληνική παρουσία με την ταινία «Dodo» του Πάνου Κούτρα να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο επίσημο πρόγραμμα Cannes Premier και ακόμα δύο ταινίες διεθνούς συμπαραγωγής, με ελληνική συμμετοχή στην παραγωγή τους και Έλληνες συμπαραγωγούς να διεκδικούν τον Χρυσό Φοίνικα στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ ανάμεσα σε 18 ταινίες. Πρόκειται για το «Crimes of the Future» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Αθήνα και για το «Triangle of Sadness» του Ρούμπεν Έστλουντ.

Την ελληνική παρουσία φέτος στις Κάννες συμπληρώνει η ταινία «Burning Days» σε σκηνοθεσία Εμίν Άλπες, κι αυτή με Έλληνα συμπαραγωγό, που διαγωνίζεται στο πρόγραμμα Un Certain Regard. 

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) έχει υποστηρίξει τις παραπάνω παραγωγές μέσα από τα χρηματοδοτικά προγράμματά του και τις δράσεις των Διευθύνσεων του.

Αναλυτικότερα

Το «Dodo» του Π. Κούτρα, που είναι παλιός γνώριμος του φεστιβάλ των Καννών, έχει ως παραγωγό την Ελένη Κοσσυφίδου, εταιρεία παραγωγής την 100% Synthetic Films Ltd και συμπαραγωγό του το ΕΚΚ.

Το «Crimes of the Future», με συμπαραγωγό τον Πάνο Παπαχατζή (Argonauts SA), έχει χρηματοδοτηθεί από το ΕΚΚ στο πλαίσιο του Μειοψηφικού προγράμματός του. Στο «Triangle of Sadness» συμμετέχουν ως συμπαραγωγοί οι Γιώργος Καρναβάς και Κωνσταντίνος Κοντοβράκης (Heretic).

Τέλος, το «Burning Days», με συμπαραγωγό τον Γιώργο Τσούργιαννη (Horsefly Films), έχει χρηματοδοτηθεί από το ΕΚΚ στο πλαίσιο του Μειοψηφικού προγράμματός του.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz