Connect with us

Ελλάδα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων στο λιμάνι του Πειραιά

Published

on

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ), για μία ακόμη φορά, οργανώνει δράση ενεργητικής προσέγγισης και εργασίας στο δρόμο (streetwork), στο λιμάνι του Πειραιά, την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, από τις 13:00 έως τις 15:30, με την υποστήριξη της εταιρείας Procter & Gamble.

Ειδικότερα ο ΕΕΣ, κατόπιν χαρτογράφησης της περιοχής, θα κινητοποιήσει το επαγγελματικό και εθελοντικό δυναμικό του για την υποστήριξη των συνανθρώπων μας που διαβιούν στο λιμάνι του Πειραιά. Εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν περίπου 100 άτομα.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, κοινωνικοί λειτουργοί και εθελοντές του ΕΕΣ θα διανείμουν δέματα με ανθρωπιστικό υλικό (είδη ατομικής υγιεινής, είδη βασικής διατροφής, υπνόσακοι κ.α. ) το οποίο αγοράστηκε εξ ολοκλήρου μέσω χορηγίας της εταιρείας Procter & Gamble, στο πλαίσιο της Επείγουσας Έκκλησης για τον Covid-19 που υλοποιεί ο Οργανισμός. Ταυτόχρονα, θα γίνει θερμομέτρηση και θα παρασχεθούν Πρώτες Βοήθειες και Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας.

Τονίζεται ότι, θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα από την Πολιτεία και τον ΕΟΔΥ πρωτόκολλα ως προς την προσέγγιση και υποστήριξη των εν λόγω ατόμων και θα ληφθούν όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας τόσο των ωφελουμένων όσο και του προσωπικού για την προστασία από την πανδημία.

Ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz