Connect with us

Κόσμος

Ελλείψεις σε χαρτί υγείας στην Γερμανία λόγω των κυρώσεων

Published

on

Η Γερμανική Ένωση Χονδρικού Εμπορίου (BGA) προειδοποιεί ότι οι άνθρωποι στη Γερμανία σύντομα δεν θα αισθάνονται πλέον τις συνέπειες του   πολέμου στην Ουκρανία   και τις   και τις   κυρώσεις κατά της Ρωσίας  , μόνο στα πρατήρια καυσίμων και στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Προϊόντα καθημερινής χρήσης, όπως το χαρτί υγείας, τα χημικά καθαριστικά και τα προϊόντα αλουμινίου, αλλά και ορισμένα τρόφιμα θα γίνουν επίσης σπάνια και πιο ακριβά τις επόμενες εβδομάδες», λέει ο Πρόεδρος τηςBGA, Ντιρκ Τζαντούρα.

«Με δεδομένο ότι η Γερμανία εισάγει χαρτοπολτό σε μεγάλες ποσότητες από την Ουκρανία και τη Ρωσία, θα πρέπει να περιμένει κανείς ότι προϊόντα όπως το χαρτί υγείας ή κουζίνας ,θα μπορούσαν να σπανίσουν», προσθέτει.

Η Γερμανική Ένωση Χονδρικού Εμπορίου σημειώνει πάντως ότι είναι δυνατό να γίνει προμήθεια χαρτοπολτού από άλλες περιοχές, αλλά αυτό θα ήταν πιο ακριβό. Οι αποθήκες χαρτοπολτού διαθέτουν στοκ για τις επόμενες έξι με οκτώ εβδομάδες, αλλά οι προμήθειες πλέον αρχίζουν να μειώνονται λόγω του πολέμου.

Πάνω από το 90% των μελών τηςBGAδηλώνουν πάντως ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία είναι κατάλληλες ή ότι θα υποστήριζαν ακόμη και την επέκτασή τους. Σχεδόν οι μισές εταιρείες όμως, αναφέρουν ότι οι κυρώσεις είχαν διαταράξει ή δυσχεράνει την εφοδιαστική αλυσίδα.

Το 60% των εταιρειών αναφέρει τεράστιες αυξήσεις στις τιμές αγοράς και το 55% θεωρεί ότι υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση από το υψηλό κόστος ενέργειας. Το 47% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι χρειάζονται χρόνο για να στραφούν σε άλλους προμηθευτές. Η συντριπτική πλειοψηφία, άνω του 90% είναι πεπεισμένη ότι η διαδικασία οικονομικής ανάκαμψης είτε θα επιβραδυνθεί είτε ακόμη και θα διακοπεί εντελώς, λόγω της κρίσης.

Ο πρόεδρος της BGA τόνισε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στις κυρώσεις που πλήττουν και τη γερμανική οικονομία. «Οι κυρώσεις λειτουργούν μόνο εάν βλάψουν – αλλά είναι απαραίτητες και κατάλληλες».

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz