Connect with us

Επικαιρότητα

Ελεγχόμενη η κατάσταση στα ορεινά της Κορινθίας από τις χιονοπτώσεις

Published

on

Μικρά προβλήματα έχει προκαλέσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το κύμα της κακοκαιρίας “Ζηνοβία”, ωστόσο χάρη στην έγκαιρη και συνεχή κινητοποίηση του μηχανισμού της Περιφέρειας, αυτά είναι πλήρως διαχειρίσιμα και αντιμετωπίζονται.

Η κατάσταση στην Περιφέρεια είναι απολύτως ελεγχόμενη αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος, περιγράφοντας την γενική εικόνα χαρακτηριστικό της οποίας είναι χιονοπτώσεις στην ορεινή Κορινθία και στην Αρκαδία, καθώς και στον Ταΰγετο, στα όρια Μεσσηνίας και Λακωνίας, οι οποίες όμως δεν έχουν επηρεάσει το οδικό δίκτυο -εθνικό και επαρχιακό- που παραμένει ανοιχτό, καθώς σε επίκαιρες θέσεις βρίσκονται μηχανήματα που εκτελούν εκχιονισμούς όποτε χρειάζεται.

Μικρά προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους έχουν καταγραφεί, εξ άλλου, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, στη Μεσσηνία.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Χιονοπτώσεις από 20 έως και 40 εκατοστά στην ορεινή Στυμφαλία, στα Τρίκαλα και τη Γκούρα εκδηλώνονται στην περιοχή της Κορινθίας, ωστόσο η κατάσταση είναι ελεγχόμενη αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής.

Οι δρόμοι -στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο- μένουν ανοιχτοί, καθώς τα μηχανήματα της Περιφέρειας έχουν αναπτυχθεί σε επίκαιρα σημεία και παρέχουν τη συνδρομή τους προκειμένου να διατηρούνται οι δρόμοι καθαροί, ενώ σε διάφορα σημεία απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Τα σημεία που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες είναι:

  • Στην Επ. Οδό Ξυλοκάστρου-Τρικάλων από το 19 ο χλμ έως τα Τρίκαλα.
  • Στην Επ. Οδό Κιάτου – Γκούρας από το 10 ο χλμ έως την Γκούρα.
Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz