Connect with us

EDITOR

Ελβετικό σαλέ το Χιονοδρομικό της Ζήρειας!

Published

on

Σε 4 καθοριστικά βήματα  “πατά” η μεταμόρφωση του Χιονοδρομικού κέντρου της Ζήριας και η μετατροπή του σε… ελβετικό σαλέ. Το σχέδιο είναι μεγαλόπνοο ωστόσο φαίνεται να υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για την υλοποίηση του. Ποιά είναι τα βήματα αυτά;

1. Η αποπεράτωση δύο ημιτελών κτισμάτων, 685 τ.μ. και 170 τ.μ. , στα οποία οι εργασίες κατασκευής έχουν σταματήσει στο στάδιο αποπεράτωσης του φέροντα οργανισμού.
2. Η βελτίωση και χαλικόστρωση του υπάρχοντος δασικού δρόμου, σε μήκος 370,00 μ. και πλάτος 4,00 μ.
3. Η κατεδάφιση κτίσματος εμβαδού 28 τ.μ., το οποίο έχει χαρακτηρισθεί αυθαίρετο και κατεδαφιστέο.
4. Η ανταλλαγή έκτασης εμβαδού 5.093,05 τ.μ. με νέα έκταση εμβαδού 5.085,72 τ.μ. (προς παραχώρηση), για την κάλυψη των αναγκών του χιονοδρομικού κέντρου, η οποία αποτελείται από έκταση εμβαδού 1.884,95 τ.μ. στην οποία είναι διαμορφωμένος χώρος στάθμευσης (η έκταση αυτή είναι εκτός της αρχικής παραχώρησης) και τις εκτάσεις των κτιρίων προς αποπεράτωση μαζί με τον απαιτούμενο περιβάλλοντα χώρο τους (εμβαδού 2.317,20 τ.μ. και 883,57 τ.μ.).
Τα παραπάνω θα υλοποιηθούν μετά την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) που εκδόθηκε από  το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ανακοινώθηκε σήμερα από τον Υπουργό Νίκο Ταγαρά.
“Δίνουμε τη δυνατότητα στο μοναδικής ομορφιάς Χιονοδρομικό Κέντρο της Κορινθίας να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί σε έναν πόλο έλξης χειμερινού τουρισμού και αθλητισμού ώστε να καταστεί σημείο αναφοράς του νομού μας”δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός
Το μεγαλόπνοο σχέδιο φιλοδοξεί η περιοχή να μετατραπεί σε ελκυστικό χειμερινό τουρισμό και σημείο αναφοράς αλλά και να προσελκύσει επενδυτές για την περαιτέρω ανάπτυξή του.
Δείτε την απόφαση εδώ:

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz