Connect with us

Ελλάδα

Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Κικίλιας

Published

on

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να επισκεφθεί αύριο, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, υγειονομικές δομές της πόλης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψής του Υπουργού Υγείας θα ανακοινωθεί αργότερα.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή ενημέρωση του υπ. Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών αναβάλλεται.

Τα μέτρα για την Αττική

Τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο στις 6 το πρωί έως και τις 28 Φεβρουαρίου, στην περιφερειακή ενότητα της Αττικής, συμπεριλαμβανομένων και όλων των νήσων και της περιοχής της Τροιζηνίας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς η απόφαση για τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα βασίστηκε σε δύο δεδομένα: την αύξηση των νοσηλειών στην Αττική, όπου οι δομές υγείας σταδιακά γεμίζουν, και τις μεταλλάξεις του ιού που φαίνεται να επιταχύνουν τη μεταδοτικότητά του. Αυτά τα δύο δεδομένα, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, «μας θέτουν σε επιφυλακή».

Παράλληλα, τόνισε ότι οι επιθέσεις του κορονοϊού μπορεί να εκδηλωθούν αιφνιδιαστικά και με ρυθμούς εκθετικούς, «σαν τη φωτιά που απλώνεται γρήγορα και καταστροφικά», ενώ προσέθεσε ότι απέναντι σε ένα φαινόμενο δυναμικό, επελέγη η τακτική επισκόπηση και η ευέλικτη προσαρμογή των μέτρων, ανάλογα με την πραγματική κατάσταση.

«Γιατί μπορεί η χώρα μας να αντιστέκεται μέχρι στιγμής αποτελεσματικά στο τρίτο κύμα της πανδημίας, γνωρίζουμε, όμως, όλοι πόσο ευμετάβλητα είναι τα δεδομένα και πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξει η υφιστάμενη επιδημιολογική εικόνα. Στόχος είναι να βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ιό. Γι’ αυτό και προχωράμε στη λήψη πρόσθετων μέτρων τώρα, ώστε να προλάβουμε τον κίνδυνο. Γιατί η βεντάλια των περιορισμών ανοίγει και κλείνει ανάλογα με το επίπεδο του συναγερμού», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz