Connect with us

Κορινθία

Εκδήλωση του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Κορινθίας

Published

on

Ένα ζήτημα που έχει ξεσηκώσει θύελλα συζητήσεων, ακόμα και διαμαρτυριών στον εκπαιδευτικό κόσμο είναι το θέμα του «μέντορα». Ο νέος αυτός θεσμός είναι στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας το οποίο ήδη τον εφαρμόζει. Πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους και τις αμφιβολίες ως προς τη σκοπιμότητα και αποτελεσματικότητα του θεσμού, άλλοι ωστόσο δηλώνουν πως δεν έχουν την πρέπουσα ενημέρωση. Αξίζει να σημειωθεί πως ο θεσμός αφορά όχι μόνο το εκπαιδευτικό προσωπικό της Β/θμιας αλλά και της Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Κορινθίας αφουγκράζεται την ανησυχία των συναδέλφων τόσο της Α/θμιας όσο και της Β/θμιας εκπαίδευσης γι αυτό και οργανώνει ημερίδα με καλεσμένο τον καθηγητή του Παιδαγωγικού τμήματος ΑΣΠΑΙΤΕ κ. Ιωσήφ Φραγκούλη για να μιλήσει σχετικά με το θέμα και να απαντήσει στις ερωτήσεις των συναδέλφων.

Ο ίδιος ο καθηγητής σημειώνει σχετικά με την εισήγησή του: «Τίτλος Εισήγησης θα είναι: «Το mentoring ως εργαλείο εκπαιδευτικής- συμβουλευτικής παρέμβασης στο πλαίσιο λειτουργάς της σχολικής μονάδας» Στο πλαίσιο της εισήγησης θα παρουσιαστούν: α) η έννοια του mentoring, β) ο σκοπός και οι στόχοι του mentoring στο πλαίσιο λειτουργίας της σχολικής μονάδας, γ) ο ρόλος και τα χαρακτηριστικά του μέντορα, δ) τα οφέλη αξιοποίησης του mentoring τόσο για τον προστατευόμενο (mentee), τόσο για τον μέντορα, όσο και για τη σχολική μονάδα. Επίσης θα παρουσιαστεί ένα μοντέλο ανάπτυξης μεντορικής- συμβουλευτικής σχέσης η εφαρμογή του οποίου μπορεί να συμβάλλει στην αποτελεσματική αξιοποίηση του mentoring στη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Ιωσήφ Φραγκούλης Καθηγητής Παιδαγωγικό Τμήμα –ΑΣΠΑΙΤΕ»

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Κορινθίας καλεί όλους τους συναδέλφους στην εκδήλωση το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2022, 11:00 π.μ.,
στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σικυωνίων (Καλογεροπούλου 4, Κιάτο).

Στο τέλος της Ημερίδας θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης της Ημερίδας.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz