Connect with us

Ελλάδα

Εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ

Published

on

Έφοδος της αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα. Η αστυνομία εισέβαλε στο ίδρυμα ενώ υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμένους φοιτητές που επιχείρησαν να «σπάσουν» το λοκ άουτ που αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου, για όλη την εβδομάδα (από 11 έως 17 Νοεμβρίου).

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτή τη στιγμή μέσα στην ΑΣΟΕΕ βρίσκονται περίπου 200 φοιτητές που παραμένουν εγκλωβισμένοι με κίνδυνο να συλληφθούν. Υπάρχουν πληροφορίες πως φοιτητές που βρίσκονταν έξω από το Πανεπιστήμιο έχουν χτυπηθεί από τα ΜΑΤ.  Οι εγκλωβισμένοι φοιτητές αρχικά κατήγγειλαν πως η αστυνομία δεν επέτρεψε σε άτομα με ιατρικό πρόβλημα να αποχωρήσουν από το κτίριο ενώ η κατάσταση είναι αποπνικτική από τα χημικά που έχουν πέσει. Λίγο αργότερα μια κοπέλα δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ. 

«Ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Η Χούντα δεν τελείωσε το 73’» φωνάζουν οι φοιτητές έχοντας μπροστά τους τα ΜΑΤ. 

Θυμίζουμε πως χθες πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ στην οποία άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισαν την κεντρική πύλη και την είσοδο επί της Δεριγνύ, για να ελέγξουν τους εσωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις».

Πηγη efsyn.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz