Connect with us

Επικαιρότητα

Εθνική Πινακοθήκη: 49χρονος οικοδόμος πατέρας 2 παιδιών ο δράστης της κλοπής του Πικάσο και του Μοντριάν

Published

on

Εθνική Πινακοθήκη: 49χρονος οικοδόμος πατέρας 2 παιδιών ο δράστης της κλοπής του Πικάσο και του Μοντριάν

Λεπτομέρειες για το πως έγινε η λεγόμενη κλοπή του αιώνα από την Εθνική Πινακοθήκη των πινάκων του Πικάσο και του Μοντριάν, έδωσαν στην συνέντευξη Τύπου που είναι ακόμα σε εξέλιξη οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο δράστης για 6 μήνες παρακολουθούσε τους φύλακες και όλο το προσωπικό της Εθνικής Πονακοθήκης για να γνωρίζει λεπτομερώς το πρόγραμμά τους.

Ο δράστης σύμφωνα με την ΕΛΑΣ είναι οικοδόμος 49 ετών και αυτό όπως εξήγησαν τον βοήθησε στην διάρρηξη την οποία έκανε μόνος του.

Το τρίτο έργο σε χαρτί, πέννα με αραιωμένη σέπια, διαστάσεων 27 επί 16,8 του Ιταλού Guglielmo Caccia (Moncalvo) και απεικονίζει τον Άγιο Diego de Alcala σε έκσταση το πέταξε στην τουαλέτα και θεωρούσε πως το κατέστρεψε.

Επίσης, η επιλογή των έργων είναι τυχαία σύμφωνα με τις ανακοινώσεις και ο δράστης επισκεπτόταν πολύ συχνά την Βρετανία και την Ολλανδία.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είχε πάθος με τα έργα τέχνης και ήθελε να τα έχει σπίτι του.

Τα είχε κρύψει σε μια ρεματιά στον Κουβαρά και όπως υποστηρίζει ο ίδιος το είχε βάρος στην συνείδησή του.

Τα έργα τέχνης του Πικάσο, του Μοντριάν και του Ιταλού Guglielmo Caccia (Moncalvo) ήταν κρυμμένα στην κρύπτη μέσα στην τουαλέτα και ποτέ δεν βγήκαν στο εξωτερικό.

Τα έργα τέχνης τα είχε συσκευάσει και τα μετέφερε στην ρεματιά μετά από κάποια δημοσιεύματα καθώς φοβήθηκε.

Ο συγκεκριμένος άνδρας 49 ετών είναι χωρισμένος με δυο παιδιά και είχε φίλους στον καλλιτεχνικό χώρο. Είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για κλοπές σε καταστήματα.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz