Connect with us

Επικαιρότητα

Εθελόντρια Σαμαρείτισσα του ΕΕΣ Κορίνθου έγινε Εθελόντρια δότης μυελού των οστών και έσωσε μια ανθρώπινη ζωή.

Published

on

Ένα ηχηρό μήνυμα αλτρουισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης δόθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Εθελόντρια Σαμαρείτισσα του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Κορίνθου που είχε εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Δοτών του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων – «Χάρισε Ζωή», δώρισε το πολύτιμο μόσχευμα μέσω αίματος και Χάρισε Ζωή σε έναν ασθενή με καρκίνο του αίματος.

Αυτή η δράση ήταν συλλογικό αποτέλεσμα μιας πολύ δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΠΤ Κορίνθου), του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αργολίδας “Δεσμοί Αίματος” και του ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου) “Χάρισε Ζωή”, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να γίνει πραγματικότητα η 1η δωρεά μοσχεύματος μυελού των οστών για την Κορίνθου από τον 1ο δότη Εθελοντή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Με την ελπίδα ότι «η πράξη του δωρητή μυελού των οστών θα αποτελέσει παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς», θεωρείται επιβεβλημένη η ανάγκη ενημέρωσης για τον τρόπο που μπορεί κάποιος εύκολα να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Το μήνυμα της δότριας:

“Το πιο πολύτιμο δώρο που μπορείς να δώσεις σε κάποιον είναι το δώρο του χρόνου σου. Μπορεί να είναι μερικά δευτερόλεπτα για σένα, αλλά για κάποιον άλλο, όλη του η ζωή.

Εγώ έκανα το πρώτο βήμα, σε μια εκδήλωση ενημέρωσης για την αναγκαιότητα προσφοράς μυελού των οστών, που συνδιοργάνωσαν ο Ερυθρός Σταυρός Τμήματος Κορίνθου στο οποίο ανήκω ως σαμαρείτισσα από το 2014, το ΚΕΔΜΟΠ “Χάρισε Ζωή”, καθώς και ο Σύλλογος “ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ” Αργολίδας.

Προσέφερε στον συνάνθρωπο σου οπότε μπορείς, για να κάνει και αυτός το ίδιο όταν το χρειαστείς. Γι’ αυτό μην αργείς ούτε στιγμή, βάλε στόχο τη Ζωή.”Έφη Καρούκη                                             

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz