Connect with us

EDITOR

Εθελοντές Λουτρακίου: Είναι απερίγραπτο αυτό που ζήσαμε χθες βράδυ!

Published

on

 

« Στα περισσότερα σπίτια δεν είχαν κοπεί τα χορτάρια – Είμαστε σε αντιπυρική περίοδο, είναι απαράδεκτο να μην έχουν γίνει τα απαραίτητα»

 

Συγκλονισμένοι από τα όσα έζησαν χθες στο πύρινο μέτωπο του Σχίνου δηλώνουν οι εθελοντές του Λουτρακίου μιλώντας στο myradio 89,6. «Ζήσαμε ένα εφιαλτικό βράδυ. Η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 9:30 το βράδυ. Το κάλεσμα της πυροσβεστικής έγινε στις 10 παρά. Ο ισχυρός δυτικός άνεμος εξάπλωσε αμέσως την φωτιά προς τις Βαμβακιές και την Μαυρολίμνη. Είδαμε σε δευτερόλεπτα να λαμπαδιάζει ένας ολόκληρος λόφος!» θα πει στον αέρα της εκπομπής του Θύμιου Τσαρμπού ο εθελοντής Νίκος Κοριατόπουλος.

Ισχυρότατες πυροσβεστικές επίγειες δυνάμεις έφτασαν άμεσα στο σημείο, πρώτα τα οχήματα από το κλιμάκιο της Περαχώρας. Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν θα όλη τη διάρκεια της νύχτας ενώ σήμερα επιχειρούν 55 οχήματα με 165 πυροσβέστες. Εθελοντές από Λουτράκι, Αγίους Θεοδώρου ς, Κόρινθο και άλλες περιοχές συνδράμουν. «Κάηκαν σπίτια, κάτοικοι ξενύχτησαν έξω από αυτά. Περιμέναμε με αγωνία να βγει ο ήλιος για να έρθουν τα αεροπλάνα».

 

Άκοπα τα χορτάρια στα σπίτια

Ο κ.Κοριατόπουλος προχωρά ωστόσο σε μια σοβαρότητα καταγγελία η οποία δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη από τους ιθύνοντες. Μιλά για μη αποψίλωση στα σπίτια και στα οικόπεδα της περιοχής. «Καταστράφηκε όλος ο Σχίνος, τα περισσότερα σπίτια δεν είχαν κόψει χορτάρια, είναι μια σοβαρή παρατήρηση αυτή. Είναι απαράδεκτο, είμαστε σε αντιπυρική περίοδο και δεν είχαν γίνει τα απαραίτητα.»

 

Έκκληση για βοήθεια

Ο Σύλλογος εθελοντών Λουτρακίου βλέποντας αρκετούς πολίτες να προσπαθούν να προσεγγίσουν το σημείο της φωτιάς απευθύνουν έκκληση να μην το πράξουν αφενός γιατί είναι επικίνδυνο και αφετέρου επειδή ο δρόμος έχει κλείσει από τις αρχές. «όποιος επιθυμεί να μας βοηθήσει ας έρθει στα γραφεία του συλλόγου στο Πάρκο δεξαμενής να τον καθοδηγήσουμε. Δεν θα πάει στην φωτιά όμως χρειαζόμαστε χέρια» κατέληξε ο κ.Κοριατόπουλος.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz