Connect with us

Ρεπορτάζ

Εγκαίνια με νέες αιχμές για την κυβέρνηση από τον Νίκα

Published

on

Δύο σημαντικά αρδευτικά έργα εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ένα στο Βέλο Κορινθίας και ένα δεύτερο στο Μελίσσι του Ξυλοκάστρου. Τα δύο έργα αναμένεται να συμβάλουν, προκειμένου να λυθεί το μακροχρόνιο ζήτημα της άρδευσης. Με αφορμή το έργο αυτό της περιφέρειας, ο απερχόμενος περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να αφήσει για μία ακόμα φορά αιχμές για την κυβέρνηση λέγοντας πως ενώ από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου έγιναν την τελευταία τετραετία πολλές ενέργειες προκειμένου να διευθετηθούν ζητήματα άρδευσης και ύδρευσης, ιδιαίτερα στην Κορινθία, η πολιτεία δεν ανταποκρίθηκε επαρκώς προκειμένου να δοθούν λύσεις: “υπάρχει η λίμνη Δόξα στην οποία εκκρεμεί ακόμα το αρδευτικό δίκτυο, ενώ παραμένουν οι εξαιρετικά αργοί ρυθμοί στο έργο του φράγματος Ασωπού, έργο που προορίζεται να δώσει επαρκείς λύσεις στο σοβαρό θέμα της διαχείρισης των υδάτων στην Κορινθία“, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας. Τα δύο αρδευτικά έργα που παραδόθηκαν είναι:
  • Το πρώτο στο Βέλο προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ, με κλειστούς αγωγούς συνολικού μήκους 7 χιλιομέτρων που θα εξυπηρετεί 2.500 στρέμματα με καλλιέργειες
  • το δεύτερο στο Μελίσσι του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, για τον ΤΟΕΒ, ένας υπόγειος αγωγός, σύστημα ηλεκτρονικής υδροληψίας με κάρτα χρέωσης, όπως επίσης νέο αντλιοστάσιο και νέοι αυτοματισμοί, ένα έργο προϋπολογισμού περί το 1,7 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο θα εξυπηρετεί την άρδευση σε 700 στρέμματα με καλλιέργειες.
Ο περιφερειάρχης εξέφρασε τέλος την ελπίδα να τελειώσει αυτές τις ημέρες η χρονίζουσα μελέτη για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της διάβρωσης στα παράλια του Κορινθιακού κόλπου.
Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz