Connect with us

Press-ing

Είναι το στρατόπεδο ο Δούρειος ίππος του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο; Οι αρχιτέκτονες δεν πήγαν στο ΔΣ ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ το απαξιώνει

Published

on

Τα γεγονότα των ημερών έχουν σε δεύτερη ανάγνωση μεγάλο ενδιαφέρον.
Οι Αρχιτέκτονες υλοποίησαν ημερίδα με αντικείμενο την αξιοποίηση του στρατοπέδου της Κορίνθου. Πιθανόν να μην περίμεναν ο Δήμαρχος Νανόπουλος να παραστεί όμως το έκανε. Στα συμπεράσματα της περιέλαβαν το “σκίσιμο” του μνημονίου με το δήμο Κορινθίων και την κινητοποίηση έμπροσθεν του δημαρχείου κατά την συνεδρίαση του ΔΣ.

Ο Δήμαρχος μίλησε για μια εκδήλωση υπό το μανδύα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Αρχιτέκτονες, πατώντας στην ευθιξία λόγω των δηλώσεων του αντιδημάρχου Μπίτζιου δεν παρέστησαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου. Έφτασαν και συμμετείχαν στην συγκέντρωση αλλά δεν ανέβηκαν. Φάουλ; Μεγάλο διότι ο Μπίτζιος δεν είναι όλο το δημοτικό συμβούλιο και το δημοτικό συμβούλιο είναι το εκλεγμένο όργανο των Κορινθίων.
Ανέβηκαν όμως στην συνεδρίαση όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και κάποια μέλη της παλιάς κίνησης πολιτών του Μπάμπη Κασίμη. Το λόγο δεν πήρε κανείς. Ούτε καν ο υποψήφιος δήμαρχος και πολιτικός μηχανικός Δημήτρης Πρωτόπαππας. Γιατί άραγε;
Το ερώτημα είναι επιτακτικό κυρίως διότι σε συνέντευξη που ακολούθησε έθεσε προς το συμβούλιο και τον μελετητή καίρια ερωτήματα.
Δεν ήθελε απαντήσεις;
Κι αν ήθελε δεν θα τοποθετείτο στο συμβούλιο;
Της αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου η οποία δεν αναιρεί τον σχεδιασμό και την πολεοδόμηση παρά μόνον τροποποιεί τρία σημεία του, ακολούθησε ανακοίνωση της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας.
Η Νομαρχιακή μιλά για την αξιοποίηση που θέλει η κοινωνία για το στρατόπεδο, αναφέρει πως στηρίζει στο σύνολο της την πρόταση των αρχιτεκτόνων για διεκδίκηση του συνόλου του στρατοπέδου ( στην συνεδρίαση ειπώθηκε πως χρειάζονται 25 εκ ευρώ για την αγορά του) ενώ υπενθυμίζει πως ως κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε παραχωρήσει στρατοπέδων.

Βέβαια καμία αναφορά ή εξήγηση δεν δίνεται για τους λόγους που δεν παραχωρήθηκε και το στρατόπεδο της Κορίνθου αλλά επελέγη και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να διατηρηθεί ως δομή μεταναστών.

Επιπλέον η ανακοίνωση μιλά και για ένα συμβούλιο που έχασε μια ιστορική ευκαιρία προφανώς μη αντιλαμβανόμενο την σημασία του θέματος.
Η προσβολή του οργάνου αν και όχι ευθεία υπάρχει στην ατμόσφαιρα το ίδιο και η απαξίωση του από τους αρχιτέκτονες οι οποίοι επέλεξαν να μην απευθυνθούν σε αυτό αλλά…να διαδηλώσουν και να μαθαίνουν από τα τηλέφωνα τα όσα ειπώνονταν.
Ο δήμαρχος Κορινθίων σε χθεσινή του συνέντευξη μίλησε για τακτική του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τους αρχιτέκτονες ώστε το έργο να μην προχωρήσει και να μην πιστωθεί στην δημοτική αρχή. Ο Βασίλης Νανόπουλος μίλησε ξεκάθαρα για μικροπολιτικη και εκλογικό συμφέρον.
Νωρίτερα της συνέντευξης αυτής, σε ραδιοφωνικό αέρα είχε μάλιστα στοχοποιήσει μέλος του συλλόγου αρχιτεκτόνων λέγοντας πως σε ανάλογη περίπτωση, στην περίπτωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Αγίου Γεωργίου, είχε εναντιωθεί στην κατασκευή τους λόγω προσωπικών συμφερόντων.
Στην περίπτωση του στρατοπέδου υπεραμύνεται τέτοιων εγκαταστάσεων και πάλι λόγω συμφερόντων αυτή τη φορά εκλογικών αφού φαίνεται να είναι υποψήφιος στις επόμενες κάλπες.
Ο σύλλογος αρχιτεκτόνων από την πλευρά του δεν έχει προχωρήσει σε καμία ανακοίνωση. Αναρτήθηκαν μόνο κάποιες φωτογραφίες, δύο φράσεις πανηγυρικές από τον αντιπρόεδρο περί υδάτων που ταράχτηκαν και ως εκεί.
Τελικά,
Είναι το στρατόπεδο ο Δούρειος ίππος του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο;
Ακόμα κι έτσι να ναι, οι κρυπτόμενοι στο αδειανό κουφάρι έγιναν αντιληπτοί ακριβώς επειδή, λόγω παρόρμησης και χρήσης, έκαναν υπερβολικό θόρυβο!

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz